Siūlome jums pabandyti virti baklažanus su pupelėmis žiemai- skanus ir patogus sezoninių daržovių išsaugojimas.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

baklažanai – 2 kg

REKLAMA

morkos – 0,5 kg

REKLAMA

saldieji pipirai – 0,5 kg

REKLAMA

česnakai – 200 g.

REKLAMA

pomidorai – 1,5 kg.

REKLAMA

druska – 2 šaukštai

REKLAMA

cukrus – 0,5 st. (stiklinė 250 ml)

REKLAMA

actas 9% – 100 ml

REKLAMA

Augalinis aliejus – 350 ml

REKLAMA

pupelės – 500 gr

REKLAMA

Gaminimas:

Pupeles per naktį pamirkykite šaltame vandenyje, ryte nuplaukite ir išvirkite. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite.

REKLAMA

Nulupti česnaką ir pomidorus, sumalkite per mėsmalę. Rupia tarka sutarkuokite morkas. Pipirus supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite baklažaną.

REKLAMA

Pomidorus su česnaku supilkite į didelį puodą, leiskite šiek tiek užvirti ir įpilkite druskos, cukraus, acto ir augalinio aliejaus. Maišykite, kol druska ir cukrus ištirps.

REKLAMA

Kai mišinys užvirs, supilkite likusius ingredientus: morkas, paprikas ir baklažanus. Kai užvirs, dar troškinkite 30 minučių.

REKLAMA

Po to suberkite virtas pupeles ir leiskite virti dar 20 minučių.

REKLAMA

Po to viską išdėstykite į paruoštus stiklainius, uždarykite dangtelius, apvyniokite šiltai ir laikykite, kol visiškai atvės.

REKLAMA

Mėgaukitės maistu, virtu su meile ir valgykite žiemą su didžiuliu malonumu!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].