Toks tarsi elementarus patiekalas, kaip baklažanai su česnakais, taip pat turi savo virimo paslaptis.

REKLAMA

 Sudėtis:

  • 4 ilgi baklažanai;
  • viena česnako galvutė;
  • petražolių sauja;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus,
  • druska, pipirai pagal skonį,
  • petražolės, dekoravimui.

Ruošimas:

  1. Nuplautus ir nusausintus baklažanus supjaustykite riekutėmis arba juostomis, babarstykite druska ir palikite pastovėti 20 min., kad nebūtų kartūs. Tada nuplaukite.

  2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.

    REKLAMA
  3. Padažui keptuvėje arba puode sumaišykite čili padažą, šaukštą aliejaus ir sultis, užvirinkite, sudėkite smulkintą česnaką.

  4. Sudėkite baklažanus, pakaitinkite ant nestiprios ugnies 2-3 minutes ir patiekite, pabarstę smulkintais žalumynais.

    REKLAMA
  5. Šį patiekalą įvertins net ir tie, kam baklažanai nelabai patinka.

REKLAMA

Šaltinis

 

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].