Daugelis supjausto baklažanus ir užšaldo juos žiemai, tačiau tai nėra pats skaniausias ir sveikiausias pasirinkimas, nes tokiu pavidalu daržovės praranda aromatą ir vitaminus.

REKLAMA

Geriau išbandykite šį klasikinį rumunų baklažanų receptą stiklainiuose. Patikėkite, jis tiesiog nepakartojamas!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Baklažanai – 5 kg.

REKLAMA

Saulėgrąžų aliejus – 4 šaukštai.

REKLAMA

Rupi druska – 1 šaukštas.

REKLAMA

Kepkite baklažanus orkaitėje arba ant grotelių, kad jie gerai iškeptų.

REKLAMA

Įdėkite juos į dubenį, druską, uždenkite folija ar kitu dubeniu, palikite 15 minučių, tada greitai nuplaukite po šalto vandens srove.

REKLAMA

Sudėkite baklažanus ant sietų ir leiskite nutekėti. Susmulkinkite, įberkite druskos ir įpilkite aliejaus.

REKLAMA

Sterilizuokite stiklainius ir užpildykite juos baklažanais. Suspauskite baklažanų masę taip, kad neliktų tarpų.

REKLAMA

Užpildykite stiklainius, tada įpilkite į kiekvieną po šaukštą aliejaus. Aliejus sudaro apsauginį sluoksnį.

REKLAMA

Uždarykite stiklainius švariais, sausais dangčiais ir padėkite į orkaitę 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Leiskite stiklainiams atvėsti kambario temperatūroje ir padėkite juos į sandėliuką.

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].