Prabangus desertas!

REKLAMA

Ingredientai:

Tešlai:

REKLAMA

miltai – 170 g
kepimo milteliai – 1/2 pakelio
grietinė – 2 valgomieji šaukštai
sviestas – 100 g

Įdarui ir užpilui:

REKLAMA

avietės (šviežios arba šaldytos) – 500 g
vanilinas pagal skonį
kiaušinis – 1 vnt.
cukrus – 200 g
grietinė – 200 g
miltai – 2 valgomieji šaukštai

Gaminimas:

REKLAMA
  1. Pirmiausia paruošiame tešlą. Kambario temperatūros grietinę ir sviestą plakite mikseriu. Tada suberkite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tešlą iki vientisos masės.
  2. Tešlą dedame į formą, paskirstome per visą dugno plotą ir ant kraštų, formuojame aukštus šonus.
  3. Ant viršaus užberkite aviečių (neatšildykite).
  4. Užpilui sumaišykite kiaušinį, cukrų, grietinę ir miltus. Supilkite įdarą ant aviečių.
  5. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie  30 min.
  6. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir išimkite iš formos.

Malonaus arbatos gėrimo!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].