Aštrūs baklažanai. Puikus receptas, kai nenorite mėsos!

Daugelis nemėgsta baklažanų, tačiau tik todėl, kad nežino, kaip juos paruošti tinkamai. Aš pati mėgstu šias aštrias daržoves, gaminčiau kiekvieną dieną. Kažkodėl nusprendžiau paeksperimentuoti ir iškepti baklažanus. Vyras užuodė ir paprašė pabandyti. Dabar aštrūs baklažanai yra jo mėgstamiausias patiekalas.

REKLAMA

Aštrūs baklažanai

Jis mielai paragavo užkandžio ir paprašė daugiau. Kai pasakiau, kad tai baklažanai, jis atsakė, kad nesvarbu kas tai yra, jei skonis toks nuostabus. Nuo to laiko prašo paruošti aštrų baklažanų užkandį kiekvieną savaitę.

REKLAMA

AŠTRŪS BAKLAŽANAI

Jums reikės:

  • 300 g baklažanų
  • 1 litras vandens
  • 2 šaukštelių druskos
  • 1 valgomojo šaukšto sojos padažo
  • 40 g obuolių sidro acto
  • 10 g cukraus
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelio krakmolo
  • 0,25 šaukštelio čili pipirų

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite daržoves. Nuplaukite baklažanus, nupjaukite galus. Supjaustykite baklažaną į mažus stačiakampius gabalėlius, kurių ilgis 5-7 centimetrai. Nors galite ir apskritimus, kaip jums labiau patinka.

REKLAMA

Į dubenį supilkite vandenį ir jame ištirpinkite druską. Į šį marinatą sudėkite baklažanus ir palikite ten 20-30 minučių. Per tą laiką jie yra gerai prisotinti druska ir drėgme. Tai padės jiems sugerti mažiau drėgmės.

Aštrūs baklažanai

REKLAMA

Dabar gaminkite padažą. Norėdami tai padaryti, inde sumaišykite actą ir sojos padažą. Ten supilkite cukrų ir krakmolą. Pridėti česnako. Norėdami suteikti daugiau skonio, galite pridėti šiek tiek tarkuoto imbiero. Pabaigoje įberkite pipirų. Galite jį pakeisti „Tabasco“ padažu.

REKLAMA

Nupilkite baklažanus, sudėkite juos vienu sluoksniu į įkaitintą keptuvę, suteptą augaliniu aliejumi. Kepkite baklažanus, kol jie paruduos. Tada supilkite padažą, gerai išmaišykite ir pakepkite porą minučių, kol visiškai išgaruos drėgmė. Leiskite užkandžiui šiek tiek atvėsti ir patiekite.

Aštrūs baklažanai

REKLAMA

Aštrūs baklažanai yra nepaprastai paprasti, tačiau rezultatas nuostabus. Vienas ar du – ir ant jūsų stalo yra karštas užkandis, kuriam niekas negali atsispirti. Net ir didžiausi baklažanų priešininkai.

Naminė chalva. Pasigaminkite šį desertą dar sveikesnį!

Naminė chalva. Pasigaminkite šį desertą dar sveikesnį!

REKLAMA

Toks delikatesas, kaip chalva yra pažįstamas visiems nuo vaikystės. Chalvą mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai.

Laikas praėjo ir dabar parduotuvės esanti chalva visai kitokia. Todėl labai smagu, sužinoti šio deserto receptą ir pasigaminti jį patiems namuose. Desertas yra ne tik skanus, bet ir sveikas, nes jame yra tik natūralių ingredientų, be to, jame nėra nei cukraus, nei miltų.

REKLAMA

chalva

Jums reikės:

  • 200 g keptų saulėgrąžų sėklų
  • 100 g skrudintų žemės riešutų
  • 2-3 šaukštai medus

Gaminimas:

Kavos malūnėlyje sumalkite saulėgrąžų sėklas, kol pasidarys riebumas. Maltas sėklas suberkite į gilų dubenį.

REKLAMA

Taip pat susmulkinkite žemės riešutus. Žemės riešutus sumaišykite su sėklomis.

REKLAMA

chalva

Sumaišykite žemės riešutus su sėklomis, tada į mišinį įpilkite medaus. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Paruoštą masę išklokite ant plėvelės ir susukite į ritinį.

REKLAMA

chalva

Palikite būsimą chalvą valandai šaldytuve, kad sušaltų medus ir sandariai sujungtų visus ingredientus.

REKLAMA

Supjaustykite chalvą į mažus gabalėlius ir mėgaukitės subtiliu skoniu!

REKLAMA

chalva

Chalvą valgyti geriausia saikingai. 30 gramų per dieną yra pakankamai, kad pamaitintumėte savo kūną ir mėgautumėtės skoniu.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].