Skumbrė – tai puiki ir labai sveika žuvis, kuri turi labai mažai kaulų, tad ją patogu valgyti.

Mūsų siūlomame recepte skumbrės pirmiausia marinuojamos prieskoniais ir žolelėmis, o tada kepamos orkaitėje, todėl savo sultingu skoniu primena rūkytą skumbrę. 

Ingredientai:

skumbrė – 2 vienetai;

lauro lapai – vienetai;

žiupsnelis raudonėlio;

žiupsnelis čiobrelių;

3-4 gvazdikėliai;

žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų;

2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;

4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

Atšildykite skumbres ir jas išdorokite (išimkite vidurius, nupjaukite galvą ir uodegą).

Apšlakstykite skumbrės gabaliukus citrinos sultimis.

Į dubenį sudėkite gvazdikėlius, čiobrelius, raudonėlius, susmulkintus lauro lapus, druską ir pipirus.

Įpilkite alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite.

Sudėkite žuvies gabaliukus į dubenį, išvoliokite visus gabaliukus marinate ir pašaldykite 2-3 valandas.

Po to sudėkite skumbrę į kepimo indą.

Likusį marinatą tolygiai paskirstykite ant žuvies gabaliukų.

Uždenkite kepimo  formą folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių 25-30 minučių.

Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos nuimkite foliją, kad žuvis gražiai apkeptų.

Garnyrui puikiai tinka bulvės ar salotos.

Skanaus!

Šaltinis

Nemokamai užsiprenumeruokite ir pirmieji gaukite mūsų naujausius straipsnius bei nuotraukas

👇

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].