Skumbrė – tai puiki ir labai sveika žuvis, kuri turi labai mažai kaulų, tad ją patogu valgyti.

REKLAMA

Mūsų siūlomame recepte skumbrės pirmiausia marinuojamos su prieskoniais ir žolelėmis, o tada kepamos orkaitėje, todėl savo sultingu skoniu primena rūkytas.

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

skumbrė – 2 vienetai;

REKLAMA

lauro lapai – 2 vienetai;

REKLAMA

žiupsnelis raudonėlio;

REKLAMA

žiupsnelis čiobrelių;

REKLAMA

3-4 gvazdikėliai;

REKLAMA

žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų;

REKLAMA

2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;

REKLAMA

4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Atšildykite skumbres ir jas išdorokite (išimkite vidurius, nupjaukite galvas ir uodegas).

REKLAMA

Apšlakstykite skumbrių gabaliukus citrinos sultimis.

REKLAMA

Į dubenį sudėkite gvazdikėlius, čiobrelius, raudonėlius, susmulkintus lauro lapus, druską ir pipirus.

REKLAMA

Įpilkite alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Sudėkite žuvies gabaliukus į dubenį, išvoliokite visus gabaliukus marinate ir palaikykite šaldytuve 2-3 valandas.

REKLAMA

Po to sudėkite skumbrę į kepimo indą.

REKLAMA

Likusį marinatą tolygiai paskirstykite ant žuvies gabaliukų.

REKLAMA

Uždenkite kepimo  formą folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros 25-30 minučių.

REKLAMA

Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos nuimkite foliją, kad žuvis gražiai apkeptų.

REKLAMA

Garnyrui puikiai tinka bulvės ar salotos.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].