Skanus cukinijos vyniotinis

REKLAMA

Kai mano vyras praėjusią vasarą iš mūsų sodybos parvežė du maišus cukinijų – buvau apstulbusi. Kaip galima tiek daug suvalgyti? Natūralu, kad žiemai jas visada užkonservuodavau į stiklainius, iš jų ruošdavau garnyrą mėsai, troškindavau kartu su kitomis daržovėmis puode, viriau iš jų suflė… Ir tada, vieną dieną, ieškodama naujų receptų, aš aptikau įdomų dalyką. Cukinijos ir varškės derinį!

REKLAMA

Šiek tiek patobulinau atrastą receptą ir gavosi toks patiekalas, kurį mūsų šeima mėgsta visus metus, ir aš nedvejodama patiekiu jį net ant šventinio stalo!

Ją paruošti galima labai greitai ir lengvai, o jums reikės tik dažniausiai virtuvėje naudojamų produktų. Pagrindinė paslaptis slypi cukinijose – kuo jos mažesnės, tuo bus skaniau.

REKLAMA

Sudedamosios dalys vyniotiniui:

  • 800 g cukinijų;
  • 4 kiaušiniai;
  • 80 g grietinės;
  • 120 g miltų;
  • 1 su kaupu šaukštelio kepimo miltelių;
  • malti juodieji pipirai;
  • druskas;
  • švieži krapai.

Sudedamosios dalys vyniotinio įdarui:

REKLAMA
  • 500 g varškės;
  • 2 skiltelės česnako;
  • druska;
  • švieži krapai.

Gaminimo būdas:

  1. Nulupkite cukinijas, supjaustykite ir išimkite sėklas (jei jų yra). Daržoves sutarkuokite stambia tarka. Pagardinkite druska, išmaišykite ir padėkite 15 minučių į šalį.

REKLAMA
  1. Išspauskite iš cukinijų sultis. Idealiu atveju turėtumėte gauti apie 450 g sausos cukinijų masės.

  1. Į daržoves įdėkite grietinės, suberkite kepimo miltelius su miltais, pipirais ir druska, įmuškite kiaušinių trynius. Viską gerai išmaišykite.
  2. Baltymus išplakite iki purumo ir mentele atsargiai įmaišykite į anksčiau paruoštą cukinijų tešlą.

REKLAMA
  1. Į kepimo skardą įdėkite kepimo popierių, ištepkite rafinuotu augaliniu aliejumi.
  2. Smulkiai supjaustykite žoleles ir pabarstykite jas ant kepimo skardos. Tešlą išlyginkite, ji turi būti užpildžiusi visą skardą apie 2 cm storio sluoksniu.

  1. Kepimo skardą įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros, ir kepkite apie 15-25 min.
  2. Švelniai perkelkite iškepusį pagrindą ant sauso virtuvinio rankšluosčio ir palaukite, kol jis atvės (apie 30 minučių).

REKLAMA
  1. Norėdami paruošti įdarą, varškę pertrinkite per sietelį. Per česnakui skirtą spaustuką išspauskite česnaką, smulkiai supjaustykite žoleles, sumaišykite šiuos produktus su varške ir druska.
  2. Atvėsusį paplotį nuimkite nuo kepimo popieriaus ir ant jo paskleiskite įdarą.

  1. Tvirtai susukite vyniotinį, apvyniokite maistine plėvele (ji reikalinga produkto formai išlaikyti) ir porai valandų padėkite į šaldytuvą. Tada supjaustykite vyniotinį riekelėmis ir patiekite.
  2. Kaip papildomą pagardą, galite patiekti prie šio vyniotinio padažą – tai gali būti grietinė su pomidorų pasta. Taip pat galite patiekalą patiekti su lydytu sūriu ar tiesiog naminiu majonezu. Skanaus!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].