Jei jums patinka sausainiai ir obuoliai, tuomet siūlome juos sujungti į vieną visumą, pasigaminant obuolių sausainius. Gaminimas trunka labai trumpai, o rezultatas džiugina savo neprilygstamu skoniu ir aromatu, užpildančiu visą namų erdvę!

REKLAMA

Norėdami pasigaminti tešlą, paimkite šiuos produktus:

  • 200 g sviesto;
  • 350 g miltų;
  • 10 g vanilinio cukraus;
  • 200 g grietinės;
  • Vieną šaukštelį kepimo miltelių.

Įdarui imkite šiuos produktus:

REKLAMA
  • 100 g. graikinių riešutų;
  • Kelis obuolius;
  • Du šaukštus citrinos sulčių;
  • 100 g. cukraus;
  • Šluotele suplaktą kiaušinį.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia reikia paruošti tešlą.

REKLAMA

Jums reikės gilių indų, į kuriuos reikės įdėti minkšto sviesto, grietinės, įberti vanilinio cukraus ir viską sutrinti iki vientisos masės.

Dalimis suberkite miltus, kepimo miltelius, sumaišykite ir išminkykite tešlą, kuri neturėtų būti lipni.

REKLAMA

Kol kas padėkite ją į šalį.

Dabar atėjo įdaro gaminimo eilė. Nuo obuolių nulupkite žievelę ir išimkite šerdis.

REKLAMA

Vaisius sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite obuolius su citrinos sultimis.

Pabarstykite darbinį paviršių miltais ir padėkite tešlą. Iškočiokite iki stačiakampio sluoksnio. Ant sluoksnio uždėkite obuolių ir paskleiskite ant viso paviršiaus.

REKLAMA

Pabarstykite cukrumi, smulkintais riešutais ir suvyniokite į ritinį. Supjaustykite ritinį maždaug 2-3 cm storio gabalėliais, perkelkite į kepimo skardą, į kurią prieš tai patieskite kepimo popierių.

Sutepkite sausainius plaktu kiaušiniu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C.

REKLAMA

Kepimo laikas yra nuo 25 iki 30 minučių.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].