tortas

Jums reikės:

REKLAMA

Biskvitui:

Miltai – 3 puodeliai

Kiaušiniai – 2 vienetai

REKLAMA

Grietinė – 100 gramų

Cukrus – 100 gramų

REKLAMA

Sviestas- 100 gramų

Kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio.

REKLAMA

Kremui:

Kondensuotas pienas – 0,5 skardinės (gali būti daugiau)

Grietinė – 400 gramų

REKLAMA

Gaminimas:

Cukrų sumaišykite su sviestu, suberkite kiaušinius, grietinę ir soda. Palaipsniui suberkite miltus. Galite pridėti šiek tiek mažiau nei 3 stiklines.

REKLAMA

Tešla turėtų gautis šiek tiek minkštesnė nei koldūnų. Pusvalandį palikite šaldytuve. Tešlą padalinkite į 12-15 gabalėlių ir plonai iškočiokite, jei reikia, įberdami miltų.

REKLAMA

Patogiausia iškočioti tiesiai ant kepimo popieriaus. Prieš kepdami, keliose vietose šakute subadykite tešlą.

Kepkite pyragus 190 ° C temperatūroje, kol jie lengvai paruduos (apie 3–4 minutes). Nepersistenkite, kitaip pyragai bus sausi.

REKLAMA

Kremui grietinę išplakite su virintu kondensuotu pienu. Saldumą ir tekstūrą galite reguliuoti įpildami daugiau kondensuoto pieno.

REKLAMA

Kremas neturi būti nei tirštas, nei skystas. Jis turėtų likti vietoje, neištekėdamas ir tuo pačiu gerai išmirkydamas neutralius biskvitus.

REKLAMA

Sutepkite tortą, užtepdami kremą ir ant šonų bei viršaus, galite papuošti kakava ar šokolado drožlėmis.

REKLAMA

Palikite tortą kambario temperatūroje 3 valandas, tada perkelkite į šaldytuvą, geriausia per naktį.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].