Pagrindinis įspėjimas – atsispirti ir nesuvalgyti visko iš karto!

REKLAMA

Ingredientai:

  • sviestas – 150 gramų
  • druska – 1/3 šaukštelio
  • miltai – 300 gramų
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis

Taip pat jums reikės:

REKLAMA
  • vištienos filė – 400 gramų
  • svogūno – 1 vnt.
  • kiaušinių – 2 vnt.
  • Dižono garstyčių – 1 arbatinio šaukštelio
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • grietinės – 100 gramų

Paruošimas:

  1. Supjaustykite mėsą mažais kubeliais, druskos ir pipirų įberkite pagal savo skonį, įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės ir garstyčių. Viską maišykite iki vientisos masės.
  2. Susmulkinkite svogūną smulkiomis riekelėmis ir kepkite augaliniame aliejuje.
  3. Atvėsusį svogūną sumaišykite su malta mėsa ir palikite pastovėti apie pusvalandį.
  4. Paruoškite tešlą: persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir šaltu sviestu, druska. Masę permaišykite maišytuvu, kol susidarys trupiniai.
  5. Supilkite trečdalį šių trupinių į formą, išlyginkite, suformuokite nedidelius šonus ir paskleiskite įdarą ant viršaus, ir vėl viską išlyginkite.
  6. Pabarstykite likusius trupinius ant viršaus.

Pyragą kepkite 180°C temperatūroje 50 minučių, kol pagels.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].