Daugelis antį įsivaizduoja kaip vieną iš sunkiai paruošiamų patiekalų, kuris skirtas tik restoranams. Tačiau tiesa ta, kad paruošti anties krūtinėlę yra pakankamai nesudėtinga ir vos per pusvalandį savo namuose galite turėti restorano lygio maistą. Argi ne puiku?

REKLAMA

Būdų, kaip iškepti anties krūtinėlę yra tikrai daug ir visi receptai yra puikūs. Mes pasidalinsime vienu iš paprasčiausių kepimo variantų, pagal kurį visada iškepsite nepriekaištingą krūtinėlę.

Prieš kepant antieną reikėtų suprasti vieną svarbią taisyklę, nuo ko ir priklauso, ar iškepta antiena bus skani. Dauguma antieną traktuoja kaip įprastą paukštieną, tokią kaip vištieną ar kalakutieną, todėl stengiasi ją visada pilnai iškepti. Tačiau antiena yra raudona mėsa, todėl su ja turėtų būti ir elgiamasi kaip su visomis raudonomis mėsomis, tokiomis kaip, pavyzdžiui, jautiena. Tai yra, antiena turi būtų patiekiama vidutiniškai iškepta, o ją perpjovus vidurys turi likti dar šiek tiek rožinis. Lygiai taip pat kaip ir jautiena.  Kol vadovausitės šia taisykle, tol turėsite nepaprastai gero skonio antienos krūtinėlę.

REKLAMA

Taigi, šiam patiekalui reikės:

  • Antienos krūtinėlės
  • ½ puodelio balto sauso vyno
  • 1 1/2  puodelio vištienos sultinio
  • 6 valg. š. sviesto
  • ½ valg. š. miltų
  • 1 arb. š. tarkuotos apelsino žievelės
  • ~60ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 400g bulvių
  • 200g morkų
  • 4 česnakų skiltelių
  • 2 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
  • 100 ml grietinėlės arba pieno
  • Druskos
  • Pipirų

Gaminimo eiga

REKLAMA

Pirmiausia, pasiruošiame bulves bei morkas. Nuskutame, nuplauname ir supjaustome nedideliais kubeliais, kad greičiau išvirtų. Sudedame į puodą su vandeniu ir išverdame.

Tada einame prie anties krūtinėlės. Jei paukštiena buvo šaldytuve, tuomet išimame ir paliekame pastovėti, kad pasiektų kambario temperatūrą. Negailėdami pabarstome druska bei pipirais iš abiejų pusių, ir truputį paplekšnojame ar patriname, kad prieskoniai priliptų prie mėsos.

REKLAMA

Iš anksto įsijungiame orkaitę, įkaitindami ją iki 200 laipsnių temperatūros.

Rekomenduojame naudoti keptuvę, kurią paskui būtų galima dėti į orkaitę. Jei tokios neturite, tuomet iš anksto pasiruoškite kepimo skardą, įdėkite ją į orkaitę ir įkaitinkite, kad perkeliant krūtinėlę ji neatšaltų.

REKLAMA

Kepimui visiškai nereikia jokių riebalų, kadangi viskas išsiskirs iš pačios anties. Dedame sausą keptuvę ant kaitrios ugnies ir iš karto įdedame krūtinėlę, kol keptuvė dar šalta. Krūtinėlę būtinai įdedame odele į apačią. Ir didžiąją dalį laiko kepsime būtent odele žemyn.

Leidžiame krūtinėlei įkaisti, išsiskirti riebalams ir apskrusti odelei. Stenkitės paukštienos nejudinti ir nekilnoti. Kai tik odelė gerai apskrus, krūtinėlę apverčiame ir leidžiame trumpai pakepti kitai pusei.

REKLAMA

Vėl apverčiame krūtinėlę odele žemyn ir dedame keptuvę į orkaitę arba perkeliame mėsą į įkaitintą kepimo skardą. Kepame 6-8 minutes priklausomai nuo to, kaip norite, kad paukštiena iškeptų.

Kol paukštiena kepa, pasiruošiame bulvių tyrę. Sugrūdame bulves bei morkas arba dedame tiesiai į trintuvę su česnaku, tarkuotu sūriu, 2 valg. š. sviesto, grietinėle bei prieskoniais ir viską sutriname. Jei norime, kad tyrė būtų karšta, supilame viską atgal į puodą ir prieš patiekiant dar pašildome ant silpnos ugnies.

REKLAMA

Išimame krūtinėlę iš orkaitės, atidedame ją į šoną ir leidžiame 10 minučių pastovėti.

Tuo tarpu, jei keptuvėje susidarė daug riebalų, juos nupilame. Grąžiname keptuvę su visais anties likučiais atgal ant viryklės, įdedame miltus ir nuolat gramdydami nuo dugno likučius pakepame apie 30 sekundžių, kad miltai šiek tiek apskrustų.

REKLAMA

Supilame vyną ir toliau nuolat maišome ir gramdome likučius nuo dugno, kol didžioji dalis jo išgaruos. Supilame vištienos sultinį ir vis pamaišant, leidžiame padažui sutirštėti. Kaitiname padažą tol, kol jis taps norimos konsistencijos. Kuo ilgiau leisite skysčiams garuoti, tuo jis bus tirštesnis.

Galiausiai, pabaigai pagardinkite padažą prieskoniais, pagal skonį įpilkite apelsinų sulčių, suberkite apelsino žievelę ir sudėkite sviestą. Viską gerai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.

REKLAMA

Laikas serviruoti! Supjaustykite krūtinėlę pakankamai storomis juostelėmis, kad mėsa nespėtų greitai atvėsti. Sudėkite į lėkštę bulvių tyrę, ant viršaus pjaustytą krūtinėlę ir apšlakstykite padažu.

Viskas! Restoranas Jūsų namuose per maždaug 30 minučių. Skanaus!

Taip pat, jei kitą kartą norėsite paįvairinti garnyrą prie anties krūtinėlės, būtinai pabandykite derinį su keptomis česnakinėmis bulvių skiltelėmis bei spanguolių padažu. Tikrai nenusivilsite!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].