Amerikietiški mėsos kukuliai - patiekalas, kuris patiks visiems

Gamindami kukulius pagal šį receptą, pamiršite viską, ką anksčiau žinojote apie mėsos kukulius. Suprasite, kad amerikietiški mėsos kukuliai gerokai skiriasi nuo tų, kuriuos esame įpratę gaminti. Orkaitėje kepti kukuliai yra labai sultingi, tiesiog tirpstantys burnoje. Pabandykite pagaminti šį patiekalą ir jis tikrai taps jūsų mėgstamiausiu.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 500 g maltos mėsos (labiausiai tinka kiaulienos ir vištienos mišinys)
  • 2 svogūnai
  • 4–5 dideli pomidorai arba 300–400 ml pomidorų sulčių
  • 1 kiaušinis
  • 150-200 g sūrio (geriausia – parmezanas, tačiau jį galite pakeisti įprastu kietuoju arba lydytu sūriu)
  • 2-3 valgomieji šaukštai ryžių
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • kelios šakelės mėgstamų žalumynų
  • druskos ir pipirų.

REKLAMA

Gaminimas:

1. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka (palikite nedidelę dalį – ji pravers vėliau), smulkiai supjaustykite vieną svogūną, beveik išvirkite ryžius ir susmulkinkite žoleles peiliu.

REKLAMA

2. Į faršą įmaišykite visus šiuos komponentus kartu su druska ir juodaisiais pipirais ir atsargiai išmaišykite. Įsitikinkite, kad sūris tolygiai pasiskirstė masėje. Tada įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite faršą.

3. Padažo ruošimas: nulupkite ir supjaustykite kubeliais antrąjį svogūną ir paruoškite česnaką.

REKLAMA

4. Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi sudėkite svogūną ir pakepkite, kol jis taps auksinės spalvos.

mėsos kukuliai

REKLAMA

5. Jei naudojate šviežius pomidorus, nulupkite juos ir supjaustykite dailiais kubeliais. Į keptus svogūnus sudėkite pomidorus (arba įpilkite pomidorų sulčių) ir uždengę padažą troškinkite ant silpnos ugnies maždaug dešimt minučių. Nepamirškite į padažą įberti druskos, įdėti cukraus, taip pat pagardinkite jį juodaisiais pipirais arba paprika.

6. Išjunkite ugnį ir tik tada į padažą įmaišykite susmulkintą česnaką.

REKLAMA

7. Kepimo indo dugną patepkite trupučiu aliejaus ir pradėkite ruošti mėsos kukulius. Kad faršas nepriliptų prie rankų, kartkartėmis suvilgykite delnus vandeniu.

REKLAMA

8. Sudėkite paruoštus mėsos kukulius ir apipilkite pomidorų padažu. Tada patiekalą pašaukite į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

mėsos kukuliai

REKLAMA

9. Po 30-40 minučių atidarykite orkaitę, apibarstykite mėsos kukulius likusiu tarkuotu sūriu ir dar 10 minučių pakepkite.

10. Amerikietiški mėsos kukuliai idealiai tinka su bet kokiu garnyru – virtais ryžiais, makaronais ar bulvėmis. Gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].