Atėjus žiemai, šeimininkės visomis išgalėmis pjausto ir ruošia mišraines, kad namiškius pradžiugintų skaniu patiekalu. Šios agurkų salotos – tai, kas apjungs šiuos trokštamus patiekalus ir suteiks jiems dar geresnį skonį. O vienas ingredientas, dedamas į daržovių mišrainę, jai suteiks pikantiškumo. Tačiau šio ingrediento naudojimas turi vieną trūkumą – marinuotus agurkus pjaustyti kubeliais tampa gana sudėtinga. Nes jų struktūra neleidžia jų dailiai supjaustyti. Ką daryti tokiu atveju?

REKLAMA

Yra išeitis! Žiemai marinuojamus agurkus supjaustykite kubeliais, kad juos būtų galima iš karto naudoti salotoms ar baltai mišrainei ruošti. Taip sutaupysite daug laiko! Be to, šviežius agurkus pjaustyti bus daug lengviau nei marinuotus.

Kaip pasigaminti baltai mišrainei skirtus marinuotus agurkėlius

REKLAMA

Neužsukite visus agurkus nepjaustytus žiemai. Pasilikite bent šiek tiek daugiau nei pusę kilogramo, kad būtų patogus salotų priedas. Tokio kiekio užteks dviem 500 ml stiklainiams. Taigi, pirmyn!

Jums reikės šių ingredientų:

REKLAMA
  • 600 g šviežių agurkų
  • 4 česnako skiltelių
  • 4 krapų šakelių
  • 2 aštriosios paprikos vienetų
  • 5 šaukštelių 9% acto
  • 25 g cukraus
  • 25 g druskos
  • 500 ml vandens
  • 2 lauro lapų
  • 2 pipirų žirnelių

Paruošimo būdas:

Gerai nuplaukite agurkus ir nupjaukite galiukus. Nulupkite česnakus.

REKLAMA

Į sterilizuotą stiklainį įdėkite vieną nedidelė aštriosios paprikos skiltelę ir krapų šakelę. Taip pat įdėkite dvi nuluptas česnako skilteles.

REKLAMA

Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Supilkite juos į stiklainį. Agurkus užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite juos dangteliu ir palikite 15 minučių. Po to išpilkite vandenį. Iš naujo užpilkite stiklainį verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių.

REKLAMA

Paruoškite marinatą. Supilkite vandenį į metalinį puodą ir užvirinkite. Įberkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir lauro lapų. Palikite taip virti 3 minutes.

REKLAMA

Išpilkite vandenį iš stiklainių. Į kiekvieną stiklainį įpilkite acto. Supilkite verdantį marinatą.

REKLAMA

Uždenkite stiklainius sterilizuotais dangteliais. Juos apverskite ir uždenkite pledu. Palikite ramiai visiškai atvėsti.

REKLAMA

Agurkų konservus laikykite vėsioje vietoje ir naudokite pagal poreikį. Verta paminėti, kad supjaustytas daržoves į salotas sudėti nesunku. Suberkite agurkus į sietelį ir palaukite, kol marinatas visiškai nutekės. Sumaišykite agurkus su likusiais ingredientais ir išmaišykite gardžias salotas.

Ar kada nors gaminote taip pagaminamus agurkų konservus žiemai? Papasakokite mums komentaruose.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].