Aguonų tortas. Nepakartojamas skonis, kuris primins vaikystę!

Aguonų tortas nereikalauja didelių pastangų, tačiau užburia skoniu ir paprastumu. Jis tikrai papuoš jūsų vakarienės stalą!

Jums reikės:

Kvietiniai miltai – 0,75 puodelio

miltai

Sviestas – 150 gramų

sviestas

Kiaušiniai – 2 vienetai

kiaušiniai

Citrina – 0,5 vieneto

citrina

Grietinė – 150 gramų

grietinė

Šokoladas – 100 gramų

šokoladas

Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.

kepimo milteliai

Vanilė pagal skonį

vanilė

Cukrus – 0,75 puodelio

cukrus

Kokosų drožlės – 0,75 puodelio

Kokosų drožlės

Aguonos – 0,75 puodelio

aguonos

Gaminimas:

Ištirpinkite sviestą, į jį suberkite aguonas, kokoso drožles truputį vanilės ir cukraus. Įmuškite 2 kiaušinius. Įpilkite grietinės. Iš anksto išsijokite miltus, sumaišykite juos su kepimo milteliais ir supilkite į dubenį. Sutarkuokite citrinos žievelę ir supilkite į dubenį.

Aguonų tortas

Kruopščiai išmaišykite masę, kad neliktų gabalėlių, kol gaunama vienalytė konsistencija. Supilkite tešlą į kepimo indą ir kepkite 180ºC temperatūroje 30–40 minučių. Išimkite pyragą iš orkaitės ir padėkite ant lėkštės, atvėsinkite.

Aguonų tortas

Likusius 50 gramų sviesto sudėkite į dubenį, sutrupinkite tamsiąjį šokoladą ir supilkite į sviestą, ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, išmaišykite. Gauta mase aptepkite pyrago viršų ir apibarstykite kokosu.

Aguonų tortas

Įdėkite pyragą 10 minučių į šaldytuvą, kad šokoladas sukietėtų. Aguonų tortas toks skanus, kad labai greitai bus suvalgytas ir kitą dieną šeima prašys pakartoti.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].