Fantastiškai skanus aguonų pyragas su obuolių įdaru. Dėl obuolių įdaro jis neįtikėtinai minkštas, skanus ir sultingas.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 500 g paprastų miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 150 g cukraus pudros
  • 250 g sviesto
  • 2 vnt. kiaušinių trynių
  • 1 indelio grietinės

Įdarui:

REKLAMA
  • 1 kg tarkuotų obuolių (saldesnių)
  • 200 g cukraus
  • 1 citrinos (sulčių ir žievelės)
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 300 g maltų aguonų
  • Šiek tiek rupių miltų

Taip pat reikės:

  • 1 vnt. kiaušinio tešlai aptepti
  • Šiek tiek slyvų uogienės
  • Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Paruoškite tešlą:

REKLAMA

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukraus pudrą.

Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į mišinį.

REKLAMA

Šakute sutrinkite į trupinius.

REKLAMA

Sudėkite kiaušinių trynius (baltymus atidėkite vėlesniam laikui).

Po šaukštą įmaišykite grietinę, kol gausite vientisą tešlą.

REKLAMA

Suvyniokite tešlą į plėvelę ir maždaug valandą palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Tuo tarpu paruoškite įdarą: dideliame puode kaitinkite obuolius, cukrų, citrinos sultis, žievelę ir cinamoną.

Viską kartu troškinkite apie 5 minutes.

REKLAMA

Kai obuolių sultys išgaruos, atidėkite į šalį, sumaišykite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės ir į karštą masę įmaišykite maltas aguonas ir, jei norite, šiek tiek rupių miltų.

REKLAMA

Kai įdaras visiškai atvės, įmaišykite išplaktą 2 baltymų masę.

Padalinkite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną jų iškočiokite ant gerai miltais pabarstytos lentos iki kepimo skardos dydžio.

REKLAMA

Gilesnę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Ant dugno uždėkite pirmąjį tešlos lakštą.

REKLAMA

Aptepkite uogiene, įdarą paskirstykite ant uogienės ir uždenkite antru tešlos lakštu.

REKLAMA

Prieš kepdami, pyrago viršų subadykite šakute.

Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

REKLAMA

Patiekite apibarstytą cukraus pudra.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].