6 būdai, kaip blynuose suvynioti įdarą. Pasirinkite mėgstamiausią!

Blynai yra universalus patiekalas. Jie gali būti saldūs, sūru, be įdaro ar su įdaru. Šiandien kalbėsime apie juos. Kaip blynuose suvynioti įdarą, kad jis liktų vietoje ir būtų gražu?

REKLAMA

blynuose

Paprastai daugelis blynus vynioja į ritinėlį. Bet kartais norisi eksperimentuoti!

Įdaras

Šiems metodams galite naudoti bet kokį nelabai skystą įdarą. Galite tiesiog sumaišyti varškę, cukraus pudrą ir įdėti truputį grietinės:

REKLAMA

1 metodas

Tai yra lengviausias ir labiausiai paplitęs blynų įdaro įvyniojimo būdas – vamzdelis. Kai valgau blynus su kondensuotu pienu, pirmiausia blyną susuku vamzdeliu, o paskui panardinu į kondensuotą pieną

REKLAMA

blynuose

Paskleiskite įdarą ant blyno centro ir paskirstykite per visą jo paviršių.

REKLAMA

Sulenkite vieną blyno kraštą ir suvyniokite į sandarų ritinį.

Tokį blyną aštriu peiliu galima supjaustyti į mažus gabalėlius – gausite gražius blynų ritinius!

REKLAMA

2 metodas

REKLAMA

Tokiu būdu galima lankstyti blynus, jei reikia padaryti gražią nuotrauką. Greita, lengva ir paprasta!

blynuose

REKLAMA

Paskirstykite įdarą visame blyne, pagal pirmąjį metodą

Tada perlenkite blyną per pusę

REKLAMA

Ir vėl per pusę, gaunate trikampį.

REKLAMA

3 metodas

Ši būdas labai panaši į pirmąją – blynas taip pat susuktas, tik čia jo kraštai sulenkti į vidų. Pasirodo, kad tai yra patikimesnis būdas, todėl įdaras tikrai neišbėgs ir liks blynuose!

blynuose

REKLAMA

Paskleiskite įdarą arčiau blyno vidurio, neišplatindami jo per visą plotą.

Kairysis ir dešinysis blyno kraštas sulenkiamas šiek tiek iki centro.

REKLAMA

Ir susukamas įprastas vamzdelis.

Tokiu būdu sulankstytus blynus, vėliau  galite kepti orkaitėje. Labai patogu – blynai formoje neužima daug vietos, o įdaras neiškrinta.

REKLAMA

4 metodas

Ir tai yra mano mėgstamiausias variantas (ir pats populiariausias, man atrodo) – blyno lankstymas voku. Tokius blynus labai patogu užšaldyti ar kepti keptuvėje – įdaras saugiai paslėptas blyne, o pats blynas neišsiskleidžia.

REKLAMA

blynuose

Įdėkite įdarą ant blyno, kaip ir ankstesnėje versijoje.

REKLAMA

Sulenkite kairįjį ir dešinįjį kraštus iki centro.

Tada sulenkite viršutinį kraštą (kur yra įdaras) į centrą.

REKLAMA

Toliau sulenkiate blyną į centrą.

REKLAMA

5 metodas

Šiuo metodu blynas gaunamas trapecijos formos . Bet jei paskutiniame žingsnyje šiek tiek kitaip sulenksite kraštus, gausite uždarą trikampį.

blynuose

REKLAMA

Įdarą dėkite tiksliai į blyno centrą, kaip nuotraukoje.

Viršutinį blyno kraštą sulenkite į centrą.

REKLAMA

Tada sulenkite apatinius du blyno kraštus link centro, kad padarytume trikampį (žiūrėkite žemiau esančią nuotrauką, ten viskas labai paprasta). Iš principo, jei norite gražaus patiekimo, galite palikti taip!

Dėl trapecijos: lenkite viršutinį trikampio šoną į jo pagrindą. Ir sulenkite kraštus į centrą. Mes apverčiame jį aukštyn kojomis ir blynas yra paruoštas!

REKLAMA

Jei norite gauti uždarą trikampį, paskutiniame žingsnyje turite užlenkti kraštus įstrižai.

REKLAMA

6 metodas

Geras ir labai paprastas būdas suvynioti įdarą į blyną. Tinka bet koks įdaras – ir saldus, ir mėsiškas, ir bet koks skirtingas (ne skystas). Tokie blynai atrodo neįprastai ir yra labai gražūs.

blynuose

REKLAMA

Įdarą sudėkite blyno centre, kaip ir ankstesnėje versijoje.

Surinkite blyno kraštus į viršų. Pritvirtinkite viršutinę dalį, kad blynas neatsidarytų.

REKLAMA

Taikant šį metodą kyla vienintelis klausimas – kaip surišti blyną. Čia tinka viskas: virti spagečiai ar ryžių makaronai, žali svogūnų laiškai, petražolių stiebai, ilgos apelsinų žievelės ir marmelado kaspinai.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].