5 dietiniai cukinijų patiekalai. Atraskite šią daržovę iš naujo!

Pačios skaniausios cukinijos yra jaunos, be sėklų. Jums nereikės jų ilgai ruošti, užtenka nupjauti kietą odą. Šviežių cukinijų galite nusipirkti parduotuvėje, tad nebereikia laukti jų sezono. Jei norite pradėti maitintis sveikai jau dabar, šie dietiniai cukinijų patiekalai kaip tik jums!

REKLAMA

1. Cukinijų troškinys

Ingredientai:

  • 1 bulvė;
  • 200 g sūrio;
  • 1 pomidoras;
  • 2 mažos cukinijos;
  • 1 svogūnas;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • druska (pagal skonį).

Gaminimas:

  1. Susmulkinkite nuluptą svogūną, česnako skilteles suspauskite per spaudą tiesiai į keptuvę su aliejumi.
  2. Kaip jau minėjome, į keptuvę įpilkite aliejaus, ten suspauskite česnaką. Supjaustykite cukinijas, pomidorą ir bulvę griežinėliais, sudėkite į kepimo formą. Po to į ją įdėkite ir pakepintus svogūnus su česnaku.
  3. Daržoves apibarstykite druska, čiobreliais, pipirais ir tarkuotu sūriu. Uždenkite indą folija ir pašaukite daržovių troškinį į orkaitę 30 minučių. Kepimo temperatūra turėtų būti 200 laipsnių. Po pusvalandžio nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių.

2. Cukinijų kreminė sriuba

Ingredientai:

  • 2 cukinijos;
  • 2 svogūnai;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 2 stiklinės karšto vandens;
  • grietinėlės (pagal skonį);
  • druska, pipirai (pagal skonį);
  • krapai (pagal skonį).

Gaminimas:

  1. Pirmiausia pakepinkite svogūną saulėgrąžų aliejuje, sudėkite supjaustytą cukiniją ir išspauskite česnako skilteles. Daržoves lengvai pakepinkite, įberkite druskos ir pipirų, užpilkite 2 puodelius verdančio vandens. Virkite, kol cukinijos suminkštės. Suberkite susmulkintus krapus ir virkite dar minutę.
  2. Daržoves nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite trintuvu. Supilkite grietinėlę, vėl plakite plaktuvu, uždėkite ant ugnies ir užvirkite. Jei reikia, dar kartą pagardinkite druska ir pipirais.

dietiniai cukinijų patiekalai

REKLAMA

3. Įdarytos cukinijos su bešamelio padažu

Ingredientai:

  • 1 cukinija;
  • 100 g ryžių;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • 1 valgomasis šaukštas miltų;
  • 350 ml pieno;
  • 25 g sviesto;
  • druska, pipirai, žolelės (pagal skonį).

Gaminimas:

  1. Supjaustykite cukinijas. Išimkite vidurį ir įdarykite virtais ryžiais, pakepintu svogūnu ir morkomis. Įdaras gali būti bet koks.
  2. Paruoškite padažą. Puode ištirpinkite sviestą ir suberkite į jį miltus. Supilkite pieną ir konsistenciją sutirštinkite. Nepamirškite įberti druskos, pipirų ir įdėti žolelių. Tada padažu apipilkite cukinijas. Galite ant viršaus užbarstyti sūrio ir 15 minučių pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.

4. Traškios marinuotos cukinijos

Ingredientai:

  • 0,8 kg cukinijos;
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1 sauja krapų;
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1,5–2 valgomieji šaukštai balzaminio acto;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus;
  • 0,3 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų;
  • 1 arbatinis šaukštelis Provanso žolelių;
  • 2–3 skiltelės česnako.

Gaminimas:

  1. Cukinijas supjaustykite plonais žiedais, sudėkite į didelį dubenį, apibarstykite druska, išmaišykite ir palikite valandai pastovėti!
  2. Paruoškite marinatą: susmulkinkite krapus, įpilkite alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, įdėkite medaus, įberkite juodųjų pipirų, Provanso žolelių, sudėkite smulkintus česnakus ir gerai išmaišykite. Iš cukinijų išpilkite skysčio perteklių, užpilkite jas marinatu, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms!

dietiniai cukinijų patiekalai

REKLAMA

5. Cukinijos su varške

Ingredientai:

  • 2 cukinijos;
  • 100 g varškės;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 3 šakelės mėtų;
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino;
  • druska, juodieji pipirai – pagal skonį;
  • alyvuogių aliejus – pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Cukinijas plonai supjaustykite įstrižai. Kepkite iš abiejų pusių, kol suminkštės. Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
  2. Paruoškite įdarą: varškę sumaišykite su mėtomis, kuminu, česnaku ir druska. Jei varškė sausa, įpilkite šiek tiek natūralaus jogurto ar grietinės.
  3. Uždėkite įdarą ant cukinijų ir susukite ritinius.

Tikimės, kad jums patiko šie mažai kalorijų turintys dietiniai cukinijų patiekalai. Išbandykite receptus ir gaminkite sveiką maistą savo artimiesiems!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].