Ieškote traškių keptų bulvių recepto, kurios puikiai tiktų prie mėsos?

REKLAMA

Išbandykite šį receptą, ir kitaip keptų bulvių daugiau nebegaminsite!

REKLAMA

1 taisyklė – gerai įkaitinta orkaitė

Jei norite puikių iškeptų bulvių, orkaitė turi būti įkaitinta iki 218°C temperatūros.

REKLAMA

Tai optimali temperatūra, kad kepamas paviršius būtų idealiai traškus.

REKLAMA

Taisyklė Nr. 2 – iš anksto išvirkite bulves

Šis žingsnis gali atrodyti nereikalingas, tačiau jis labai svarbus.

REKLAMA

Nulupkite bulves, supjaustykite jas mažesniais gabalėliais taip, kaip jums labiausiai patinka (galite pjaustyti apskritimais ar pusmėnuliais) ir palikite 5 minutes virti nuo užvirimo.

REKLAMA

Taisyklė Nr. 3 – įkaitinkite kepimo skardą

Kol bulvės kepa, kepimo skardą ištepkite trupučiu aliejaus ir 10 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę, kad skarda įkaistų.

REKLAMA

Taip bulvės nesugers šaltų riebalų ir bus ne tokios riebios.

Taisyklė Nr. 4 – bulves pakratykite

REKLAMA

Po 5 minučių virimo nusunkite vandenį ir sudėkite bulves atgal į puodą.

REKLAMA

Leiskite jiems 2 minutes nugaruoti, tada uždenkite dangčiu ir stipriai pakratykite.

Dėl šio metodo panaudojimo, bulvės iš išorės taps traškios.

REKLAMA

Taisyklė Nr. 5 – kepimas

Išimkite kepimo skardą ir sudėkite ant jos bulves, jos turėtų šnypšti.

REKLAMA

Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite 45-50 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio.

REKLAMA

Prieš kepimą galite jas pabarstyti kmynais arba rozmarinais, o kepimo pabaigoje – druska.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].