Jei manote, kad kopūstai yra nuobodi daržovė – jūs klystate. Šiandien jums paruošėme receptus su kopūstais, kurių dėka kopūstus galite paruošti 4 skirtingais bei skaniais būdais!

REKLAMA

  1. Šviežių kopūstų salotos

REKLAMA

Skanios ir maistingos salotos, puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų arba kaip lengva vakarienė.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 165 g baltųjų kopūstų
  • 100 g agurkų
  • 100 g kukurūzų
  • 6 putpelių kiaušinių arba 2 vištų kiaušinių
  • svogūnų
  • 2 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustykite kopūstus, sudėkite į salotų dubenį ir lengvai suspauskite rankomis, kad jie išskirtų sultis ir būtų minkštesni.

REKLAMA

Agurkus supjaustykite trumpomis juostelėmis ir smulkiai supjaustykite svogūną.

Įberkite kukurūzų ir į ketvirčius supjaustykite virtus kiaušinius.

REKLAMA

Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, tada pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir sumaišykite.

  1. Kepti kopūstų kotletai

REKLAMA

Nustebsite, kokie jie skanūs!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 300 g maltos mėsos
  • 75 g kopūstų
  • 40 g varškės
  • 1 arba 1 su puse šaukšto avižinių dribsnių
  • krapų
  • česnakų granulių

Gaminimo eiga:

Kopūstus supjaustykite kuo mažesniais gabalėliais.

REKLAMA

Maltą mėsą sumaišykite su kopūstais.

Šakute išplakite kiaušinį, suberkite sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Į dubenį su malta mėsa supilkite kiaušinių mišinį, tada suberkite smulkintus krapus, druską, juoduosius pipirus ir česnakų granules. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.

Suberkite avižinius dribsnius ir sumaišykite.

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šlapiomis rankomis formuokite kotletus ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

  1. Salotos su kopūstais ir vištienos gabaliukais

REKLAMA

Fantastiškas receptas lengvai ir skaniai vakarienei!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 300 g vištienos krūtinėlės
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 200 g kopūstų
  • 9 vyšninių pomidorų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 1 šaukštelio prancūziškų garstyčių
  • 1 šaukštelio medaus

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabalėliais, įpilkite 2 šaukštus sojos padažo ir leiskite mėsai 15 minučių marinuotis.

REKLAMA

Kopūstus smulkiai supjaustykite, truputį pasūdykite ir šiek tiek pamaišykite rankomis, kad suminkštėtų.

Suberkite pomidorus, kuriuos prieš tai supjaustykite ketvirčiais.

REKLAMA

Paruoštą mėsą su sojos padažu sudėkite į sausą įkaitintą keptuvę ir troškinkite apie 10 minučių, kol iškeps. Dar karštą mėsą sudėkite į salotų dubenį.

Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinų sultimis, garstyčiomis, prancūziškomis garstyčiomis ir medumi.

REKLAMA

Viską sumaišykite, papuoškite ir galite patiekti!

  1. Šviežių kopūstų pyragas

REKLAMA

Tiks tiems, kurie nemėgsta salotų

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 100 g paprastų miltų
  • 100 g kefyro, jogurto ar rūgpienio
  • 75 g grietinėlės
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • Šiek tiek cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos

Įdarui:

REKLAMA
  • 300 g kopūstų
  • 2 virtų kiaušinių
  • Krapų ar svogūnų

Gaminimo eiga:

Kopūstus supjaustykite kuo smulkesniais gabalėliais, įberkite šaukštelį druskos ir sumaišykite rankomis. Leiskite kopūstams pastovėti 10 minučių, kad išsiskirtų sultys ir suminkštėtų.

REKLAMA

Kiaušinius išplakite su druska.

Įpilkite kefyro ir grietinėlės, toliau maišykite šaukštu.

REKLAMA

Persijokite miltus ir kepimo miltelius, ir atsargiai viską maišykite, kol susidarys vienalytė tešla.

Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su nusunktais kopūstais.

REKLAMA

Suberkite smulkintus krapus ir svogūną. Įberkite druskos ir pagardinkite prieskoniais pagal savo skonį.

Formą (20 cm) ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais.

REKLAMA

Į formą įdėkite 2 šaukštus tešlos, tada tolygiai paskleiskite įdarą ir supilkite likusią tešlą. Šakute lengvai subadykite tešlą, kad tešla šiek tiek įsigertų paruošto įdaro.

Pabarstykite pyragą sezamo arba linų sėklomis ir kepkite apie 45 minutes 180°C temperatūroje. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku ir, kai pyragas bus iškeptas, galėsite jį patiekti.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].