Šis receptas yra ne tik vienas iš paprasčiausių, bet sausainiai yra ir vieni iš skaniausių!

REKLAMA

Puikus įkvėpimas iš „YouTube“ kanalo.

Jums reikės:

REKLAMA
  • Paprastų miltų – 250 g;
  • Cukraus – 75 g;
  • Vanilinio cukraus – 1 arbatinio šaukštelio;
  • Grietinės – 100 g;
  • Minkšto sviesto – 100 g;
  • Kepimo miltelių – 1 arbatinio šaukštelio

Neprivaloma:

  • Lukštentų saulėgrąžų sėklų
  • Aguonų
  • Šokolado gabaliukų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Grietinę sumaišykite su minkštu sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi.

REKLAMA

Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, ir suberkite į grietinės masę.

Iš visų šių ingredientų pagaminkite tešlą.

REKLAMA

Pabarstykite darbinį paviršių miltais, iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio paplotėlio.

REKLAMA

Sausainius tiesiog peiliu supjaustykite kvadratėliais arba tai atlikite su specialiu pjaustytuvu.

REKLAMA

Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir ant jos sudėkite sausainius.

REKLAMA

Patarimas: sausainių viršų galite pabarstyti cukrumi, sumaišytu su vaniliniu cukrumi arba cinamonu, kapotais riešutais arba džiovintomis aguonomis, sezamo ar smulkintomis saulėgrąžų sėklomis ir panašiai.

REKLAMA

Kepkite apie 20 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Sausainiai gausis labai skanūs ir traškūs, o juos paruošti galėsite labai greitai. Puikiai tiks po pietų prie kavos ar prie arbatos puodelio.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].