Populiariausias žiedinių kopūstų receptas, tikriausiai, yra gaminti juos kepant, tačiau šias daržoves galima paruošti daugybe kitų skanių būdų. Išbandykite šiuos tris skanius receptus, ir jie jums tikrai patiks!

Žiedinių kopūstų pica be miltų

Šis patiekalas pagal šį receptą yra vienas iš mūsų mėgstamiausių, nes jis yra maistingas ir skanus, tačiau tuo pat metu yra mažai kaloringas, todėl tinka net ir laikantis dietos!

100 g žiedinių kopūstų picos kaloringumas yra 137 kcal, o baltymų / riebalų / angliavandenių santykis = 12,4 / 8,9 / 3,3.

Jums reikės:

  • 300 g žiedinių kopūstų
  • 80 g tarkuotos mocarelos
  • 2 didelių kiaušinių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių

Padažui:

  • 50 g pomidorų tyrės
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos pagal skonį
  • raudonėlio
  • šviežio baziliko

Picos viršui:

  • 1 skardinės tuno savo sultyse (sulčių nenaudokite)
  • 50 g juodųjų alyvuogių
  • 5 vyšninių pomidorų
  • 80 g tarkuotos mocarelos

Neprivaloma:

  • rukolos, saulėje džiovintų pomidorų ir kt.

Picos viršų galite pasigaminti pagal savo skonį, pavyzdžiui, su kumpiu, kelių rūšių sūriu, kukurūzais ir pan.

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia paruoškite žiedinių kopūstų pagrindą. Žiedinius kopūstus padalinkite į atskirus žiedelius, sutarkuokite su smulkia trintuve arba susmulkinkite smulkintuvu ir sudėkite į dubenį.
  2. Įdėkite tarkuotos mocarelos, kiaušinių, druskos, pagardinkite raudonėliais ir gerai viską išmaišykite.
  3. Gautą masę perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai suformuokite apskritimą.
  4. Įdėkite žiedinių kopūstų pagrindą į įkaitintą iki 200°C temperatūros orkaitę ir kepkite apie 10 minučių.
  5. Tuo tarpu paruoškite padažą – sumaišykite pomidorų tyrę su druska, trintu česnaku ir trupučiu džiovintų raudonėlių. Taip pat galite įdėti šviežių bazilikų.
  6. Kai pagrindas iškeps, apšlakstykite jį padažu ir paskirstykite ant viršaus tuną (be sulčių), uždėkite juodųjų alyvuogių, perpjautų vyšninių pomidorų ir užbarstykite tarkuotos mocarelos.
  7. Kepkite picą dar 10 minučių.
  8. Išimkite iš orkaitės ir patiekite, pavyzdžiui, su rukola, arba picą galite apibarstyti šviežiomis kapotomis petražolėmis ir pan.

Skanaus!

Žiediniai kopūstai su kariu ir česnaku

100 g virtų žiedinių kopūstų kaloringumas yra 91 kcal, o baltymų / riebalų / angliavandenių santykis = 2,7 / 6,5 / 7,3.

Jums reikės:

  • 650 g žiedinių kopūstų
  • 1,5 šaukštelio kario
  • druskos pagal skonį
  • 30 ml aliejaus
  • 1-2 skiltelių česnako

Gaminimo eiga:

  1. Žiedinius kopūstus nuplaukite ir išdžiovinkite. Padalinkite juos į žiedynus ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  2. Įdėkite juos į dubenį, pasūdykite ir pabarstykite kario prieskoniais – gerai išmaišykite, kad visos žiedinių kopūstų dalys būtų aplipusios prieskoniais.
  3. Žiedinius kopūstus sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir paskleiskite.
  4. Kepimo formą dėkite į įkaitintą iki 200°C temperatūros orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
  5. Iškepusius žiedinius kopūstus išimkite iš orkaitės ir sumaišykite su išspaustu česnaku, sumaišytu su šiek tiek aliejaus.
  6. Patiekite, pavyzdžiui, su keptomis daržovėmis, bulvėmis ar salotomis.

Skanaus!

PATARIMAS: Žiedinius kopūstus taip pat galite iškepti ant grotelių kartu su kitomis daržovėmis.

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba

Išbandykite šią skanią ir maistingą žiedinių kopūstų sriubą, kuri lengvai pakeis net pagrindinį patiekalą.

100 g žiedinių kopūstų sriubos kaloringumas yra 135 kcal, o baltymų / riebalų / angliavandenių santykis = 6/7/11.

Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto
  • 800 ml paukštienos sultinio
  • 2 bulvių
  • 200 ml grietinėlės
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos, muskato riešutų pagal skonį
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 didesnio svogūno

Neprivaloma:

  • Skrebučių ir petražolių pabarstymui

Gaminimo eiga:

  1. Žiedinius kopūstus kruopščiai nuplaukite, atskirkite žiedynus ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  2. Puode su lydytu sviestu pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką, kol česnakas pradės kvepėti.
  3. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  4. Į puodą su svogūnu ir česnaku suberkite bulvių kubelius, žiedinių kopūstų gabaliukus ir trumpai pakepinkite.
  5. Supilkite sultinį ir virkite, kol viskas suminkštės.
  6. Galiausiai viską sutrinkite su trintuvu, pagardinkite druska ir muskato riešutu.
  7. Įpilkite grietinėlės, gerai išmaišykite, virkite dar kelias minutes.
  8. Patiekite apibarstę skrebučiais ir kapotomis petražolėmis.

Skanaus!

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].