3 naminių padažų su grietine receptai. Išbandykite!

Padažai su grietine yra labai universalūs ir tinka įvairiems patiekalams. 

Viskas priklauso nuo padažo sudėties.

Norime jums pasiūlyti tris padažų variantus kiekvienam skoniui. 

Kiekvienas padažas jums patiks!

Avokado padažas žuvies patiekalams 

Ingredientai:

2 avokadai;

pusė laimo;

česnako 1 skiltelė;

grietinės 10-15% 300 gramų;

druskos pagal skonį;

maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Nulupkite avokadus, išimkite sėklas ir sutrinkite juos.

Į sutrintą avokadą išspauskite laimo sultis ir sudėkite susmulkintą česnako skiltelę (naudokite česnako pjaustyklę).

Viską gerai išmaišykite.

Tada įdėkite grietinės, druskos ir pipirų pagal skonį ir dar kartą išmaišykite.

Šis padažas labai tinka lašišai ir jūros gėrybėms.

Padažas su karamelizuotais svogūnais 

Ingredientai:

2 svogūnai;

25 mililitrai augalinio aliejaus;

grietinės 10-15% 80 gramų;

tepamo sūrio 120 gramų;

druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Nulupkite svogūnus, supjaustykite jį žiedais ir kepkite aliejuje iki ausinės spalvos.

Tada sumažinkite ugnį ir palikite svogūnus 20-25 minutėms arba kol jie taps lipnūs ir karamelizuoti.

Svogūnus nuolat maišykite ir vis įpilkite vandens, kad jie nesudegtų.

Sumaišykite tepamą sūrį su grietine, druska ir su iškepusiais svogūnais.

Šis padažas puikiai tinka su bulvių traškučiais.

Rančos padažas 

Ingredientai:

grietinės 10-15% 115 gramų;

60 mililitrų kefyro;

45 gramai majonezo (neprivaloma);

citrinos sulčių pagal skonį;

česnako 1 skiltelė;

krapų ir petražolių pagal skonį.

Gaminimas:

Nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir susmulkinkite.

Nulupkite česnaką ir susmulkinkite jį naudodami smulkintuvą.

Sumaišykite visus ingredientus.

Sūdykite padažą pagal skonį.

Jei padažo konsistencija atrodo per skysta, ​​galite pridėti šiek tiek daugiau grietinės arba majonezo. 

Rančos padažas yra skanus ir gali būti patiekiamas su daržovėmis arba naudojamas kaip salotų padažas.

Skanaus!

Šaltinis