Keptos bulvytės “Fri” yra vienas iš populiariausių vaikų ir suaugusiųjų skanėstų visame pasaulyje.

REKLAMA

Šis patiekalas turi ilgą istoriją ir daugelyje šalių yra ypatingų šių bulvyčių paruošimo receptų. Pavyzdžiui, Ispanijoje pirmiausiai bulvės išverdamos ir tik tada kepamos.

REKLAMA

Dažniausiai bulvytės patiekiamos su pikantišku pomidorų padažu. Prancūzijoje šios bulvytės buvo žinomos nuo XVIII a. pabaigos.

REKLAMA

Priklausomai nuo pjaustymo storio, prancūzai išskiria keletą šio patiekalo variantų.

REKLAMA

Kaip gaminti bulvytes su mažu kiekiu riebalų?

REKLAMA

Paprastai kepant bulvytes naudojamas didelis kiekis augalinio aliejaus. Norime pasiūlyti keletą mažiau kalorijų turinčių paruošimo receptų.

REKLAMA

Pagaminus pagal šiuos receptus išlaikomas neapsakomas šio populiaraus užkandžio skonis.

REKLAMA

1. Naudojant ypač mažai riebalų (orkaitėje)

Nulupkite bulves, supjaustykite plonomis juostelėmis ir nuplaukite kriauklėje po stipria vandens srove, kad išplautumėte krakmolą.

REKLAMA

Po to jas gerai nusausinkite servetėlėmis ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos folija.

REKLAMA

Apšlakstykite bulves nedideliu kiekiu aliejaus. Galite pridėti druskos, pipirų pagal skonį ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.

REKLAMA

Skrudinkite orkaitėje 10-15 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje. Pavartykite bulves ir kepkite dar 5 minutes.

REKLAMA

Geriau suprasti receptą padės šis vaizdo įrašas:

REKLAMA

2. Tik du šaukštai aliejaus!

REKLAMA

Pagal šį receptą, nuluptos ir supjaustytos bulvės turi būti verdamos 5-7 minutes.

REKLAMA

Į keptuvę įpilkite du šaukštus augalinio aliejaus ir ten sudėkite bulves. Periodiškai apverskite bulves papurtydami, jos turi apskrusti. Nesudeginkite!

REKLAMA

Skoniui galima pridėti druskos ir kitų prieskonių. Kepkite, kol bulvės apskrus.

REKLAMA

Detalesnis receptas šiame vaizdo įraše:

REKLAMA

3. Mikrobangų krosnelėje su alyvuogių aliejumi

Paruoštas bulves gerai nuplaukite ir išdžiovinkite. Įpilkite miltų, druskos, kalendros, žolelių ir šiek tiek alyvuogių aliejaus.

REKLAMA

Gerai viską sumaišykite. Sudėkite ant lėkštės ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 10 minučių.

REKLAMA

Kaip matote, nėra jokių sunkumų, ir jūs galite pasigaminti šį patiekalą namuose.

REKLAMA

Norime pabrėžti, kad geriau rinktis bulves, kurios turi didelį krakmolo kiekį ir švelnų skonį.

REKLAMA

Aliejus turėtų būti neutralaus skonio.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].