Kai kuriuos patiekalus norisi valgyti kiekvieną dieną!  Vieni tokių valgių, be jokios abejonės, yra bulviniai blynai. Jie skanūs, traškūs, sotūs ir nebrangūs. Internete kyla ginčų dėl jų kilmės, sudėties ir gaminimo technologijos, tačiau kiekviena namų šeimininkė turi savo „firminį“ bulvinių blynų ruošimo receptą. Kaip manote: geriau kepti bulvinius blynus su miltais ar be jų? Abi blynų ruošimo technologijos tikrai turi savų gerbėjų ratą. Bulviniai blynai, iškepti be miltų, bus traškesni, o su miltais – švelnesnio skonio.

REKLAMA

Šiandien noriu su jumis pasidalinti keliais savo kulinariniais eksperimentais.

REKLAMA

Klasikiniai bulviniai blynai be miltų

Traškūs, su auksine plutele ir be nereikalingų priedų – taip pagal originalų receptą gaminami bulviniai blynai. Juos kepu su kiaušiniu, kad blynai gerai išlaikytų formą, tačiau tai beveik neturi įtakos blynų skoniui.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 11 bulvių
  • 2 kiaušinių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Augalinio aliejaus (kepimui)

REKLAMA

Kaip gaminti?

  1. Nuskustas bulves sutarkuokite stambia tarka. Bulves suberkite į sietelį arba kiaurasamtį ir išspauskite sultis.
  2. Į bulves įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų.
  3. Kepkite blynus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių 5-7 minutes iki auksinės rudos spalvos.

Bulviniai blynai su svogūnais (be miltų)

REKLAMA

Svogūnai suteikia bulviniams blynams ypatingą pikantišką skonį  ir apetitą keliantį aromatą. Vienintelis sunkumas, kurį reikia įveikti, yra svogūno tarkavimas, nes išsiskyrusios daržovės sultys labai graužia akis. To galėsite išvengti, jei tarkuodami karts nuo karto praplausite tarką po tekančiu šaltu vandeniu.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 500 g bulvių
  • 1-2 svogūnų
  • 1 valg. š. grietinės
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Augalinio aliejaus (kepimui)

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Bulves ir svogūnus nulupkite, sutarkuokite smulkia tarka, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.
  2. Bulvių masę suberkite į sietelį ir įstatykite į puodą ar dubenį, kad nuvarvėtų išsiskyrusios sultys. Įdėkite šaukštą grietinės ir išmaišykite.
  3. Įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite po 5-7 minutes iš abiejų pusių, kol bulviniai blynai taps traškūs.

Bulviniai blynai su miltais ir morkomis

Į bulvinių blynų tešlą mėgstu įdėti šiek tiek morkų, kad blynai būtų gražios oranžinės spalvos. Tokius blynus rekomenduoju kepti su miltais, nes priešingu atveju jie gali suirti. Bulviniai blynai su miltais bus tankesni ir malonesnės tekstūros.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 bulvių
  • 1 morkos
  • Pusės didelio svogūno
  • 2-3 valg. š. miltų
  • Druskos (pagal skonį)
  • Augalinio aliejaus (kepimui)

REKLAMA

Kaip gaminti?

  1. Nuskuskite morkas ir sutarkuokite stambia tarka. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite. Svogūnus ir morkas pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės.
  2. Bulves nulupkite, sutarkuokite ir sumaišykite su keptomis daržovėmis.
  3. Į daržovių mišinį suberkite miltus, druską ir gerai išmaišykite.
  4. Kepkite karštoje įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Pasirinkite jums patinkantį blynų receptą, tačiau rekomenduoju išbandyti juos visus. Bulvinius blynus patiekite su grietine.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].