Vasarą labiausiai norisi išeiti į gamtą, pasidaryti iškylą. O kokia iškylą be šašlykų? Todėl surinkome 10 originalių ir egzotinių marinatų jiems receptų.

REKLAMA

Marinatas su kiviais

REKLAMA

Jums reikės:

2 kg mėsos

REKLAMA

1 didelio arba 2 mažų kivių

REKLAMA

Prieskonių kepsniams

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Šį mėsos marinavimo būdą įvertins pusė žmonijos.

REKLAMA

Supjaustykite mėsą norimais gabalėliais, supjaustykite kivi į mažus gabalėlius ir sumaišykite su mėsa. Prieskonių ir svogūnų pridėkite pagal skonį. Mėsa išsimarinuos vos per pusvalandį ir bus labai minkšta!

REKLAMA

Egzotinis marinatas šašlykams: su grietine ir apelsinų sultimis

Nepastebimas, bet galingas skonis ir citrusinių vaisių  rūgštumas.

REKLAMA

Reikalingi produktai:

2-3 kg mėsos

REKLAMA

apelsinas – 1 vnt.

REKLAMA

česnakų milteliai – 2 šaukštai

REKLAMA

bazilikas džiovintas – 2 šaukšteliai

REKLAMA

kardamonas – 1 šaukštelis

REKLAMA

grietinė – 600 g (30% ir riebesnė)

REKLAMA

majonezas – 300 g

REKLAMA

druska

REKLAMA

pipirai

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

1. Nutarkuokite apelsinų žievelę, išspauskite iš apelsino sultis ir sumaišykite su džiovintais česnakais, baziliku, kardamonu.

REKLAMA

2. Įpilkite druskos, pipirų, grietinę ir majonezą. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Granatų marinatas mėsai

Jums reikės:

REKLAMA

Granatų – 2 vnt. (arba granatų sulčių – 1 puodelio)

REKLAMA

Sauso raudono vyno – 150 g

REKLAMA

Svogūnų – 1 kg

REKLAMA

Mėsos – 4 kg

REKLAMA

Prieskonių kepsniams

REKLAMA

Gaminimas:

  1. Marinuokite mėsą granatų sultyse, vyne ir svogūnuose. Svogūnų turi būti daug.

REKLAMA

2. Palikite per naktį.

REKLAMA

3. Mėsa marinuojama be druskos, nesūdyta mėsa gaunasi minkšta ir sultinga.

REKLAMA

Pasūdykite mėsą, kai jau ruošitės kepti, arba patiekite su padažais.

REKLAMA

Aštrus garstyčių – medaus marinatas mėsai

Jums reikės:

REKLAMA

1 kg mėsos

REKLAMA

šiek tiek peletrūno

REKLAMA

100 ml vandens

REKLAMA

150 g skysto medaus

REKLAMA

150 ml garstyčių su grūdeliais

REKLAMA

200 ml Dižono garstyčių

REKLAMA

300 ml augalinio aliejaus

REKLAMA

druskos

REKLAMA

pipirų

REKLAMA

Gaminimo procesas:

1.Stambiai supjaustykite peletrūną, įpilkite vandens, medaus, dviejų rūšių garstyčių ir augalinio aliejaus.

REKLAMA

2. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Marinatas mėsai su mineraliniu vandeniu

REKLAMA

Jums reikės:

Mėsos

REKLAMA

Mineralinio vandens

REKLAMA

Majonezo

REKLAMA

Prieskonių kepsniams

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA
  1. Ant mėsos supilkite stipriai gazuotą mineralinį vandenį ir palikite 2 valandoms.

2. Tada nupilkite vandens likučius, suberkite visus prieskonius ir sumaišykite su majonezu arba grietine.

REKLAMA

3. Palikite 10–15 minučių ir kepkite. Bet kuri kieta mėsa taps minkšta.

REKLAMA

Alaus marinatas

REKLAMA

Jums reikės:

Sojų padažo – 200 ml

REKLAMA

Medaus – 150 g

REKLAMA

Alaus – 200 ml

REKLAMA

Česnakų – 2 skiltelių

REKLAMA

Čili pipirų

REKLAMA

Vienos rozmarino šakelės

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Susmulkinkite česnakus, sumaišykite su likusiais ingredientais. Gautą marinatą supilkite ant vištienos ir per naktį palikite marinuotis šaldytuve.

REKLAMA

Itališkas marinatas

Jums reikės:

REKLAMA

Citrinų sulčių

REKLAMA

Alyvuogių aliejaus – 5 šaukštų

REKLAMA

Česnakų miltelių – 1 šaukštelio

REKLAMA

Itališkų žolelių – pagal skonį

REKLAMA

Druskos ir pipirų – pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas:

Vištienos filė supjaustykite gabalėliais, sudėkite prieskonius, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Palikite marinuoti pusvalandį.

REKLAMA

Balkanų marinatas šašlykams su jogurtu, kalendra ir paprika

REKLAMA

Jums reikės:

2 kg mėsos

REKLAMA

3 vnt. raudonųjų saldžiųjų paprikų

REKLAMA

Kalendros 150 g

REKLAMA

natūralaus jogurto 600 g

REKLAMA

1/2 citrinos sulčių

REKLAMA

druskos

REKLAMA

Gaminimas:

1. Paprikas pakepinkit ant grotelių, kol taps juodos spalvos, taip marinatas įgaus dūmų aromatą.

REKLAMA

2. Iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais kubeliais arba juostelėmis.

REKLAMA

3. Supjaustykite kalendrą, sumaišykite su jogurtu, įpilkite citrinos sulčių, įdėkite druskos ir smulkintas paprikas. Išmaišykite.

REKLAMA

Viduržemio jūros marinatas mėsai su pomidorais ir baziliku

REKLAMA

Šis marinatas pagyvins mėsą ir žuvis, kurios nėra per daug išraiškingos.
Marinatas skirtas 2-3 kg mėsos.

Jums reikės:

REKLAMA

1 litro pomidorų pastos

REKLAMA

1 citrinos sulčių

REKLAMA

cukraus 70 g

REKLAMA

kaparėlių 1 valgomojo šaukšto

REKLAMA

česnakų 5 skiltelių

REKLAMA

bazilikų 100 g

REKLAMA

alyvuogių aliejaus 100 ml

REKLAMA

druskos ir pipirų

REKLAMA

Gaminimas:

1. Sumaišykite pomidorų pastą su cukrumi ir kaparėliais.

REKLAMA

2. Susmulkinkite česnaką plokščia peilio puse arba rupiai supjaustykite, supilkite į marinatą.

REKLAMA

Rankomis suplėšykite bazilikų lapus ir pridėkite į marinatą kartu su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Išmaišykite.

REKLAMA

Japoniškas marinatas su sojos padažu ir imbieru

REKLAMA

Reikės:

sojos padažo 200 ml

REKLAMA

teriaki padažo 200 ml

REKLAMA

citrinų 2 vnt.

REKLAMA

1-2 čili (neprivaloma)

REKLAMA

šiek tiek kalendros

REKLAMA

šviežio imbiero 100 g

REKLAMA

sezamo aliejaus 50 ml

REKLAMA

Gaminimo procesas:

REKLAMA

1. Sumaišykite sojos padažą su teriaki padažu. Citrinas perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Grubiai supjaustykite kalendras ir čili, jei naudojate, viską sudėkite į marinatą. Suberkite susmulkintą arba smulkiai sutarkuotą imbierą.

REKLAMA

2. Supilkite sezamo aliejų į marinatą ir gerai išmaišykite.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].