Turbūt daugeliui šeimininkių svogūnų pjaustymas yra nemėgstamiausias maisto gaminimo procesas. Nulupus šią daržovę akyse pasirodo ašaros. Kaip galime sutrumpinti šį laiką, kai svogūną reikia supjaustyti peiliu? Pasirodo, kad šią „apgailėtiną“ procedūrą galima pagreitinti kelis kartus.

REKLAMA

Tereikia nenupjauti svogūnų uodegėlės esančios laiškų pusėje.

REKLAMA

Jei ant pjaustymo lentelės laikysite svogūną už šios uodegėlės, jis bus supjaustytas daug greičiau.

Supjaustę svogūną griežinėliais, likusią dalį galite išmesti.

REKLAMA

Be greičio, šis svogūnų pjaustymo būdas turi dar vieną svarbų privalumą – tai saugumas. Kadangi pirštai bus toliau nuo peilio, net negalėsite netyčia susižeisti, nes įpjovimai būna ypač dažni naudojant aštrų įrankį.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].