Jums net nereikės cukraus!

REKLAMA

Šiandien noriu pasidalinti savo paslaptimi, kaip aš renku uogas (avietes), o paskui jas laikau iki kito derliaus. Tokiam laikymo būdui net nereikia naudoti cukraus!

Taigi, aviečių neplaunu, stengiuosi jas tvarkingai surinkti be lapų ir šakelių. Vienintelis dalykas, ką aš darau, yra tai – jas padedu ant rankšluosčio, patikrinu, ar nėra vabalų ir kirmėlių. Palieku apie valandą ant rankšluosčio ir vėliau pradedu gaminti. Surinktas avietes apytiksliai padalinu į dvi dalis. Pirmiausia renkuosi didesnes ir nesutraiškytas uogas.

REKLAMA

Tada sudedu visas šias avietes į silikoninę formą taip, kad jomis būtų padengtas beveik visas formos dugnas.

REKLAMA

Antrąją dalį su mažomis ir sutraiškytomis uogomis dedu į maišytuvą ir gerai sutrinu.

REKLAMA

Štai tada galiausiai gaunu tokią tyrę.

REKLAMA

Tada šią tyrę supilu į silikoninę formą ant jau esamų ten uogų, 2-3 valandoms dedu į šaldiklį. Ir būtinai padedu silikoninę formą ant kokio nors kieto pagrindo, kad aviečių tyrė neišbėgtų. Tam aš naudoju pjaustymo lentelę.

REKLAMA

Po kurio laiko išimu iš šaldiklio.

REKLAMA

Dedu į plastikinius maišelius arba užšaldau vakuuminiuose maišeliuose.

REKLAMA

Jei reikia, išimu reikiamą kiekį ir atitirpinu, o jei noriu valgyti kaip desertą, tiesiog apiberiu cukrumi ir valgau.

REKLAMA

Gero apetito! Mėgaukitės šiuo skanumynu.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].