Mes žinome, kad žiemą reikia valgyti citrinas, pageidautina šviežias. Tačiau mažai žmonių žino, kad sušaldytos jos yra geresnės.

REKLAMA

Visos maistinės medžiagos ir mikroelementai randami citrinos žievelėje, kuri paprastai yra išmesta. Bet tai negerai! Citrinų žievelės yra dar naudingesnės nei jos kūnas.

REKLAMA

Įsivaizduokite – produktas, kuriame yra daug vitaminų A, B6, C ir E, geležies, cinko, kalio, pluošto ir baltymų, yra šiukšlinėje.

REKLAMA

Vertingiausi – flavonoidai ir limonoidija – kartu su žievelėmis siunčiami į šiukšliadėžę. Tačiau šie junginiai kovoja su laisvaisiais radikalais ir užkerta kelią patogeniškos mikrofloros augimui.

REKLAMA

Pagal mokslinius tyrimus, medžiagos, kurios yra citrusinių vaisių sudėtyje, užkerta kelią navikų augimui ir diabeto vystymuisi, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir kraujo spaudimą. Ir net prisidėti prie svorio netekimo!

REKLAMA

Citrinose yra daugiau kaip 22 priešvėžiniai junginiai, įskaitant vitaminą C, glikozidus, pektiną ir limoneną.

REKLAMA

Citrinų rūgštis taip pat naudojama kosmetikos reikmėms – odos balinimui. Siekiant išsaugoti visas naudingas citrinos žievelės savybes, citrinos turėtų būti užšaldytos.

REKLAMA

Štai kaip tai padaryti teisingai:

REKLAMA

1) Norėdami užšaldyti, paimkite tik subrendusias citrinas . Pernelyg sunokusios nėra tinkamos, nes jau prarado kai kurias naudingas savybes ir skonį.

REKLAMA

Atminkite: geriau rinktis storos odos citrinas – jos laikomos naudingesnėmis. Paprastai jos turi sunkų paviršių.

REKLAMA

2) Atidžiai apžiūrėkite citrinos žievelę . Ji neturėtų turėti jokios žalos, ypač rudų dėmių

REKLAMA

3) Gerai nuplaukite šaldymui pasirinktas citrinas šiltu tekančiu vandeniu . Kai tai darote, naudokite standų šepetį.

REKLAMA

4) Leiskite citrinoms išdžiūti. Po to tęskite šaldymą.

REKLAMA

5) galite užšaldyti citrinų skilteles:

REKLAMA
  • nuplauti ir supjaustyti gabaliukais į dvi dalis;
  • Pjaustykite griežinėliais ant plokščios plokštelės, kad jos nesiliestų vienas su kita; įdėkite į šaldiklį plokštelę;
  • Po 24 valandų nuimkite plokštelę, užšaldytus griežinėlius sudėkite į šaldiklio maišus, juos sandariai uždarykite ir grąžinkite į šaldiklį.

6) Jūs galite užšaldyti tik žievelę :

REKLAMA

  • nuimkite džiovintą žievelę iš nuplautos ir džiovintos citrinos, naudodami trintuvę arba kitą įtaisą, tuo pačiu metu stenkitės nesugadinti baltos žievelės dalies;
  • Į maišus supakuota tarkuota žievelė ir siunčiama į šaldiklį.

REKLAMA

7) Jei norite taupyti laiką , įdėkite nuplautą citriną į šaldiklį tam tikrą laiką, poto sutrinkite.

REKLAMA

Paruoštą masę įdėkite į porcijas ar talpyklas, sandariai uždarykite ir grąžinkite atgal į šaldiklį.

REKLAMA

Užšaldymas leidžia išlaikyti didžiausią naudą sveikatai gaminyje. Tokie vaisiai nekenkia, jei tik jie buvo aukštos kokybės ir buvo laikomi ne ilgiau nei per nustatytą laiką.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].