Sirupas iš eglių ūglių, kuris padės nuo kvėpavimo ligų

Jauni, pavasariniai šviesiai žalių eglių ūgliai yra tikras lobis. Pavasarį juose gausu vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą, valo organizmą ir suteikia kūnui jėgų bei energijos. Be to, jie padeda kovoti su stresu ir protiniu ar fiziniu disbalansu. Eglės ūgliai palankiai veikia kvėpavimo takus, padeda sergant astma, kosuliu ir rinitu, malšina raumenų ir sąnarių skausmus. Šiandien sužinosite, kaip iš ūglių paruošti vaistinį sirupą.

REKLAMA

Šie jauni ūgliai vis dar yra minkšti, todėl juos galima įdėti net į salotas arba galite pasidaryti natūralius vaistus, kurių receptus rasite straipsnyje. Be jau minėtų privalumų, ūgliai taip pat palaiko gerą galūnių kraujotaką ir atsinaujinimą po sunkių fizinių pratimų, palengvina atsigavimą po ligos ir sumažina bendrą nuovargį ir išsekimą.

REKLAMA

ūglių

Ūglių rinkimas

Ant kiekvienos eglės pavasarį yra šviežių, šviesiai žalių ūglių ant šakelių galų. Jauni ūgliai gali būti renkami nuo balandžio iki birželio, šiltesnėse vietose jie pasirodo dar anksčiau, o kur šalčiau, vėliau. Rinkite kuo mažesnius ūglius, iki 5 cm ilgio, idealiu atveju – apie 3 cm. Jų spygliai dar nėra aštrūs.

REKLAMA

Tada spyglius kruopščiai nupjaukite arba nulaužkite. Idealu rinkti ūglius miške kuo toliau nuo kelio. Stenkitės juos rinkti sausu oru.

Eglių ūglių sirupas – 100 metų senumo receptas

REKLAMA

Ingredientai:

  • jaunų eglių ūgliai;
  • cukrus;
  • chemiškai neapdorota citrina.

Ką daryti:

Nuplaukite jaunus eglių ūglius ir leiskite vandeniui nuvarvėti. Į didesnį uogienės stiklainį suberkite maždaug 3 cm ūglių sluoksnį, uždenkite 1,5 cm cukraus sluoksniu, uždėkite ant jo citrinos griežinėlius ir pakartokite šią procedūrą, kol stiklainis bus pilnas (paskutinis sluoksnis turėtų būti cukraus). Švelniai paspauskite, uždenkite celofanu ir pritvirtinkite elastine juostele ar virvele.

Stiklainį pastatykite saulėtoje vietoje, geriausia ant palangės, ir palikite stovėti mažiausiai 3 savaites. Tada nukoškite sirupą per marlę, supilkite į stiklines ar mažus stiklainius, uždarykite ir laikykite šaldytuve.

REKLAMA

Patarimas: į mažesnius stiklainius galite įdėti keletą cinamono lazdelių, kiaulpienių žiedų.

Kaip naudoti?

ūglių

REKLAMA

1. Šis sirupas bus skanus ir vaikams, nes jis yra malonaus, saldaus skonio. Kosuliui ir peršalimui malšinti naudokite po 1-3 valgomuosius šaukštus, galite sirupo išgerti prie arbatos.

2. Vienas arbatinis šaukštelis per dieną bus prevencija nuo ligų, tokių kaip peršalimas. Sirupas stiprina imuninę sistemą ir padeda apsisaugoti.

REKLAMA

3. Naminis eglių sirupas malšina reumato simptomus, galūnių ir raumenų skausmus, taip pat padeda pašalinti nuodingas medžiagas iš organizmo.

4. Taip pat sirupas gali būti naudojamas ant blynų, duonos su sviesto ar avižinių dribsnių.

REKLAMA

Medus iš eglės ūglių

ūglių

Ingredientai:

  • 500 g eglės ūglių;
  • 500 ml vandens;
  • 500 g cukraus;
  • 1 didelė citrina;
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties.

Gaminimas:

Nuplaukite eglės ūglius, užpilkite šaltu vandeniu, lėtai užvirkite ir leiskite virti 20–30 minučių. Tuomet įdėkite supjaustytą citriną ir palikite pastovėti mažiausiai 24 valandas. Retkarčiais pamaišykite.

REKLAMA

Kitą dieną eglės ūglius kruopščiai išimkite, į skystį įdėkite cukraus ir labai lėtai virkite ant silpnos ugnies, kol susidarys tiršta medaus masė. Medus atvėsęs šiek tiek sustings. Dar karštą medų supilkite į sterilizuotus ir sausus stiklainius, kelioms valandoms apverskite aukštyn kojomis. Kai stiklainiai atvės, laikykite medų šaldytuve.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].