Ar žinote, kaip pašalinti riebalus nuo indų? Vienas paprastas ingredientas gali padėti kur kas efektyviau pašalinti riebalus – rezultatas jus tikrai maloniai nustebins.

REKLAMA

Vieni žmonės skuba pašalinti maisto likučius iš indų ir iškart juos išplauna, o kiti yra linkę indus kaupti kriauklėje. Jei jūs taip pat neskubate plauti indų, tikėtina, kad ne kartą susidūrėte su nemalonia situacija, kuomet riebalų pašalinamas tapo tikrai sudėtingu.

Kaip efektyviau išplauti riebaluotus indus?

REKLAMA

Juodoji arbata – tai puiki virtuvės pagalbininkė, kuri gali padėti kur kas efektyviau išplauti riebaluotus indus ir pašalinti pridžiūvusius maisto likučius. Pirmiausia į kriauklę įpilkite karšto vandens. Įdėkite keletą arbatos maišelių (galite dėti ir jau panaudotus arbatos maišelius). Pamerkite indus, o po 8 valandų lengvai pašalinsite visus nešvarumus.

REKLAMA

Kaip greitai atvėsinti karštą arbatą?

Juodąją arbatą rekomenduojama užplikinti 95-96 °C temperatūros vandeniu. Deja, vėliau iškyla  problema: tenka laukti, kol arbata pravės iki tinkamos gėrimui temperatūros.

REKLAMA

Ne visada turime pakankamai laiko laukti, kol arbata pravės, todėl galima pasinaudoti paprasta gudrybe:

REKLAMA
  • Paimkite didelį dubenį ar puodą ir į jį įstatykite puodelį arbatos.
  • Į puodą įpilkite šalto vandens (jo lygis turi siekti arbatos puodelio viršutinę dalį).
  • Arbatą išmaišykite šaukšteliu ir palaukite maždaug 5 minutes.
  • Po 5 minučių arbata jau bus tinkamos temperatūros.

Nepamirškite, kad juodosios arbatos maišelį galėsite panaudoti indų plovimui, todėl jo neišmeskite.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].