Žodis „kondensuotas pienas“ jau skamba saldžiai!

REKLAMA

Kondensuotas pienas primena vaikystę, kai nebuvo tokio didelio konditerijos gaminių pasirinkimo, o saldus kondensuotas pienas buvo tikras delikatesas … Be to, nėra mielių, miltų, maisto priedų, bet yra daug kalcio piene.

REKLAMA

Jei nepasitikite sutirštintu pienu, kuris dažnai daromas naudojant augalinius riebalus, šis receptas yra skirtas Jums!

REKLAMA

Virtas kondensuotas pienas puikiai tinka gaminti naminius pyragus, desertus. Taigi nedvejodami pradėkite gaminti  – tai užtruks ne ilgiau kaip 10 minučių!

REKLAMA

Ingredientai virimui:

  • 200g- sviesto
  • 200g- pieno
  • 200g- cukraus pudros

Paruošimas:

Sumaišykite pieną su cukrumi ir sviestu puode. Uždėkite ant mažos ugnies ir lėtai užvirinkite, maišydami cukrų ir sviestą, kad ištirptų.

REKLAMA

Kai tik užvirs (pasirodys putos), padidinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite dar 10 minučių. Maišykite nuolat, kai tik atsiras daugiau putų išjungti.

Sutirštintas pienas yra paruoštas! Nors jis vis dar karštas, ir skystas, aušdamas sutirštės. Atvėsinkite, įdėkite puodą į kitą indą su šaltu vandeniu ir maišykite, tada pilkite į sandarų indą ir padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Jis dar sutirštės. Naudojamas kaip normalus kondensuotas pienas kepimui, kremui, blynams.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].