Puikus būdas, kaip laikyti česnakus žiemą. Būtinai išbandykite!

Pasibaigus derliaus nuėmimo sezonui, daugeliui iš mūsų prikaupia visokių vaisių, šakniavaisių. Daugelis taip pat užsiaugina ir česnakų. Deja, bet laikui bėgant jie gali pradėti džiūti arba pūti. Tačiau vis dar yra būdas išsaugoti česnakus, ar kada nors bandėte uos užšaldyti? Sušaldyti česnakai nepraranda savo savybių, kvapo ar skonio. Jei teisingai juos užšaldysite, tai taip pat supaprastins maisto gaminimą ateityje.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • mėsmalės
  • plastikinio maišelio.

Pirmiausia reikia paruošti česnaką užšaldymui. Norėdami tai padaryti, nulupkite ir nuplaukite česnakus, tada perleiskite juos per mėsmalę. Jei neturite mėsmalės, galite naudoti trintuvą arba česnako smulkintuvą.

česnakus

REKLAMA

Tada į maišelį įdėkite nedidelę porciją česnako, užteks trijų šaukštų. Česnaką paskirstykite maišelyje plonu lygiu sluoksniu.

REKLAMA

Tada paimkite liniuotę ir maišelyje esantį česnako sluoksnį padaliname kubelių porcijomis. Tada padėkite česnaką į kamerą.

česnakus

REKLAMA

Taip laikant česnakui nieko nenutiks. Be to, turėsite česnako „pakuotę“, iš kurios nesunkiai galėsite išsiimti reikiamą porciją. Taip pat labai patogu naudoti česnaką šioje formoje, nes prireikus tiesiog dedate kvadratą į patiekalą. Česnako nereikės lupti ar spausti.

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].