Daugelis žmonių susiduria su problema, kaip prieš kepant tinkamai padengti keptuvę purškiamu aliejumi, kad juo neištepti kaitlentės. Ypač jei norite tolygiai paskirstyti aliejų ir naudojate purkštuvą.

REKLAMA

Kaip išvengti aliejaus patekimo ant kaitlentės prieš kepimą?

Jei naudojate purškiamą aliejų, kiekvieną kartą paskirstyti aliejų ant keptuvės gali būti sudėtinga. Taip yra todėl, kad sunku neapipurkšti kaitlentės . Juk puikiai žinote, koks nemalonus degančių riebalų kvapas! Taip pat aliejų sunku  nuo jos nuvalyti. Tačiau yra labai paprastas būdas! Tiesiog padėkite keptuvę ant atidarytų indaplovės durelių, o ne ant kaitlentės. Nieko blogo nenutiks, jei durelės išsipurvins – juk tai indaplovė ir ji skirta skalbti. Dėl to turėsite mažiau rūpesčių ir mažiau valymo darbų.

REKLAMA

Ši gudrybė puikiai praverčia, kai naudojate purškiamą aliejų. Purkšdami jį ant keptuvės, neapipurkšite kaitlentės ir aplink esančio stalviršio.

REKLAMA

Kodėl kepant aliejus taškosi?

Tikriausiai jums taip pat gali būti svarbu, kad kepant būtų galima išvengti aliejaus taškymosi. Aliejus ima taškytis, kai įkaitusi keptuvėje esanti drėgmė ima greitai garuoti. Sparčiai garuojantis vanduo išstumia aplinkinius riebalus iš keptuvės į kitas vietas, todėl aliejus patenka ant stalviršio ar degiklių. Net nedidelis vandens kiekis maiste ir kepimo aliejuje gali sukelti aliejaus taškymąsi ir spragsėjimą. Greitas vandens garavimas primena mažus sprogimus ir vos per sekundę įvyksta šimtus kartų, todėl keptuvėje pasigirsta būdingas šnypštimo garsas. Kadangi maisto produktuose visada yra bent nedidelis kiekis vandens, todėl juos dedant į keptuvę ir į karštą aliejų gali pradėti šnypšti. Taigi, realiai neįmanoma visiškai išvengti aliejaus taškymosi, ypač kai tai susiję su maisto produktais, kurių sudėtyje yra vandens, pavyzdžiui, mėsoje ar daržovėse.

REKLAMA

Ribokite vandens kiekį maiste

Dabar, kai žinote, kad vanduo yra pagrindinis aliejaus taškymosi kaltininkas, būtų teisinga sumažinti jo kiekį maiste, nes tai reiškia mažesnį riebalų taškymosi kiekį. Tinkamai nusausinti maistą prieš dedant jį į karštą keptuvę yra veiksmingiausias sprendimas, kaip sumažinti riebalų taškymąsi. Ingredientus reikia kuo geriau nusausinti, lengvai patrynus virtuviniu popieriumi arba švariu rankšluosčiu. Prieš kepdami marinuotą mėsą palikite ją nuvarvėti, kad nubėgtų skysčio perteklius. Prieš pilant aliejų įsitikinkite, kad keptuvė sausa.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].