Pomidorai yra vienos populiariausių daržovių daugelyje virtuvių, tačiau jų paruošimas kartais gali tapti iššūkiu. Kai kurie žmonės susiduria su problema bandydami supjaustyti ypač sultingus pomidorus. Tačiau ar žinojote, kad galite labai lengvai išvengti šių rūpesčių paprastu triuku?
Vienas iš mažiau žinomų, bet ypač veiksmingų triukų – prieš pjaustant pomidorą, jį pradurti šakute. Nors šis metodas vis dar nėra plačiai naudojamas, jis gali gerokai palengvinti jūsų maisto gamybos rutiną.
Kokias savybes turi pomidoras?
Pomidoruose yra daug vitaminų, įskaitant C, E, B grupės, K ir PP. Be to, jie yra beta karotino šaltinis ir kovoja su laisvaisiais radikalais. Pagrindinis šių daržovių mineralas yra kalis, po to kalcis, magnis ir geležis. Pagrindinės pomidorų savybės yra šios:
- užkerta kelią aterosklerozei;
- turi priešvėžinį poveikį;
- turi diuretikų poveikį;
- stiprinti imunitetą;
- pagerinti virškinimą;
- palaiko nervų sistemos darbą;
- apsaugo nuo saulės spindulių;
- pašalina raukšles ir odos pokyčius;
- paspartina riebalų deginimą.
Pradurkite šakute pomidorą
Paprastai, jei nusprendžiame valgyti pomidorą, supjaustome jį griežinėliais. Taip patogiausia daržovę dėti ant sumuštinio. Tačiau ne visada pavyksta juos supjaustyti tolygiai. Jei turite problemų su pomidorų pjaustymu, pasiimkite šakutę. Pasirodo, šis stalo įrankis puikiai tinka ne tik valgant maistą, bet ir kaip naudingas prietaisas gaminant maistą. Todėl kruopščiai nuplaukite pomidorą ir paimkite šakutę, tada įsmeikite ją į pomidorą. Tada peiliu supjaustykite daržovę. Tokiu būdu griežinėliai visada bus tobuli t.y., nei per ploni, nei per stori. Šis triukas pasiteisins, kai pasikviečiame svečius pavalgyti ir norime patiekti pomidorus. Taip supjaustyti jie padarys didžiulį įspūdį.