Kaip kuo ilgiau išlaikyti pomidorus šviežius? Pateiksime 3 puikius būdus, kuriuos tikrai panaudosite sezono metu. Aš būtent taip skinu ir laikau savo pomidorus!
Ar ir jūs džiaugiatės gausiu pomidorų derliumi? Jei norite išsaugoti šiuos vaisius ilgiau nei kelias dienas po derliaus nuėmimo arba jei nenorite jų virti, turime jums puikų patarimą. Tai gana netradicinis patarimas, tačiau jis tikrai puikiai pasiteisina!
Patarsime, kaip išlaikyti puikios būklės pomidorus visą mėnesį.
Siūlome jums neįprastą, tačiau labai paprastą būdą, kaip pomidorus išlaikyti visus metus – vakuuminį šaldymą!
Esu įsitikinusi, kad sutiksite, jog žiemos sezono metu daug naudingiau ir paprasčiau išsitraukti pomidorus iš šaldiklio nei pirkti beskonius pomidorus iš parduotuvės.
Tokiu būdu galite užšaldyti sveikus pomidorus arba supjaustyti juos gabalėliais.
Šis būdas neužims daug vietos šaldiklyje, nes pomidorų pakuotė yra kompaktiška ir plokščia.
Net į nedidelį šaldiklį telpa kelios pakuotės.
Paimkite storą plastikinį maišelį (paprastą arba specialų, skirtą šaldymui) ir paruoškite pomidorus (bet kokios rūšies).
Sudėkite juos į maišelį viena eile.
Paimkite paprastą plastikinį šiaudelį, ištraukite iš maišelio visą orą ir jį užriškite. Atlikta!
Vaizdo įrašą rasite straipsnio pabaigoje.
Pomidorai stiklainyje be vandens ir sūrymo – taip jų galiojimo laikas pailgės keliomis savaitėmis
Ar galima išsaugoti pomidorus jų nemarinuojant ir neverdant?
Taip, štai paprastas, bet veiksmingas triukas, kuris padės išlaikyti pomidorus šviežius dar kelias savaites po derliaus nuėmimo.
Pomidorai išliks sultingi ir švieži.
Mėgaukitės vasaros saulės skoniu net ir vėsiu rudens oru.
Šiam metodui būtinai rinkitės nepažeistus, mažesnius pomidorus.
(3 l stiklainiui) jums reikės:
- 5-6 šaukštų garstyčių miltelių
- Pomidorų
- Sterilizuotų stiklainių
Gaminimo eiga:
- Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite pomidorus.
- Sausų stiklainių dugną pabarstykite garstyčių milteliais, sudėkite pomidorų sluoksnį ir vėl pabarstykite milteliais. Sluoksnius kartokite, kol pripildysite visą stiklainį.
- Paskutinis sluoksnis turi būti garstyčių milteliai.
- Sandariai uždarykite stiklainį.
- Tada apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir atsargiai pakratykite ant lygaus paviršiaus, kad garstyčių milteliai patektų į visas vietas.
- Garstyčių milteliuose esantys eteriniai aliejai apsaugo pomidorus nuo puvimą sukeliančių bakterijų.
- Be to, milteliai turi stiprų konservuojamąjį poveikį, todėl pomidorai ilgai išliks švieži!
Marinuoti pomidorai be vandens, acto ir druskos!
Marinuoti pomidorai puikiai tinka įvairioms salotoms, sriuboms…
Išbandykite juos pagaminti mūsų neįprastu būdu ir nesigailėsite!
Išbandykite skanų marinuotų pomidorų receptą iš „YouTube“ kanalo.
Jie kvepia tarsi švieži ir yra labai skanūs!
Nedaug žmonių žino šį konservavimo būdą!
Jums reikės:
- 7 kg pomidorų
- Stiklainių
Gaminimo eiga:
Ruošiame dviejų rūšių pomidorus santykiu 50/50 – stora ir plona luobele.
Nuo plonai nuluptų pomidorų pašalinkite kotelius.
Supjaustykite juos storesniais griežinėliais.
Supjaustytus pomidorus sudėkite į smulkintuvo indą.
Sutrinkite pomidorus.
Supilkite pomidorų tyrę į puodą ir užvirinkite.
Nuimkite putas.
Virkite 5 minutes.
Pomidorus subadykite šakute.
Įdėkite juos į stiklainį.
Karštą tyrę supilkite į stiklainius.
Į puodo su karštu vandeniu dugną įdėkite rankšluostį ir sudėkite stiklainius.
Uždenkite dangčiu.
Palikite sterilizuoti 20 minučių.
Išimkite stiklainius, nusausinkite rankšluosčiu.
Sandariai uždarykite dangtelius.
Pomidorus galima laikyti vėsioje vietoje iki 2 metų!
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo instrukcija: