Patarimai, kaip patikrinti, ar varškė gera ir kokybiška

Varškė yra naudingas rūgštaus pieno produktas dėl joje esančių baltymų, daugybės vitaminų ir mineralų. Rekomenduojama ją vartoti suaugusiems ir vaikams, nes varškė padeda stiprinti kaulinį audinį, palaikyti širdies veiklą, gerina virškinimo traktą.

REKLAMA

Galite varškę kepti, virti ar tiesiog valgyti su uogiene. Ji išsiskiria maža riebalų procentine dalimi – 5% arba 9%. Žodžiu, tai stebuklingas produktas!

Norėdami maksimaliai išnaudoti varškę ir patiekalus iš jos, turėtumėte pasirinkti aukštos kokybės gaminį, tai yra, sutelkti dėmesį į jos natūralumą. Mes siūlome išbandyti kelis triukus, kurie padės jums padaryti teisingą pasirinkimą, perkant varškę turguje ar parduotuvėje.

REKLAMA

Perskaitykite etiketę

Jei perkate supakuotą gaminį iš gamintojo, tada perskaitykite sudėtį etiketėje. Varškėje neturėtų būti neaiškių priedų, tokių kaip augaliniai riebalai, krakmolas.

REKLAMA

Dėmesys išvaizdai

Jei perkate varškę turguje, tada atkreipkite dėmesį į pardavėjo išvaizdą, jo rankas, šaldytuvą. Paklauskite, iš kokio pieno gaminamas varškė. Svarbi problema yra kaina, nes geros kokybės produktui reikia daug pieno, tad jis brangesnis. 

Skonis

Įprastas dalykas rinkoje yra paprašyti pardavėjo duoti paragauti varškės. O tuomet sutelkite dėmesį į savo skonio receptorius.

REKLAMA

Atminkite, kad jei varškėje yra pastebimo rūgštumo, tai gali reikšti citrinos naudojimą pagreitintam varškės gaminimui. To neturėtų būti, tad geriau tokio produkto nepirkti.

varškė

REKLAMA

Kokiems tikslams

Rinkdamiesi varškę, galvokite apie tai, ką norite iš jos pasigaminti. Jei planuose yra varškės blynai, tada geriau pirkti riebesnę. Kai yra žmonių, kurie nori naudoti šį raugintą pieno produktą kaip desertą su grietine ar vaisių uogomis, tada atkreipkite dėmesį į riebalų kiekį, kokį galite sunaudoti.

Beje, būtent toks namų gamybos skanus saldžių patiekalų gaminimas iš aukštos kokybės varškės leis jums atsisakyti pirkti pyragaičius ir kitokius desertus. Ten pilna angliavandenių, kurių vartojimą reikia stebėti.

REKLAMA

Testavimas

Jei norite įsitikinti, ar nusipirktoje varškėje yra kokių nors priedų, pavyzdžiui, krakmolo, galite atlikti nedidelį testą.

Į varškę įlašinkite paprasto jodo. Jei jo spalva išlieka ruda, tada viskas gerai. Jei jis pradeda mėlynuoti, tada produkte yra krakmolo.

REKLAMA

Pats krakmolas yra nekenksmingas, tačiau jis pridedamas kaip pigus ingredientas, kad padidėtų galutinis produktas. Tai, be abejo, geriau nei augaliniai riebalai, tokie kaip palmių aliejus. Svarbiausia – būti atsargiems perkant maistą.

varškėčiai

Ar žinote kokių kitų subtilybių renkantis gerą varškę? Pasidalinkite su visais, tai yra svarbu.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].