Kiekvienas žingsnis link sveikesnio gyvenimo būdo yra tikrai pagirtinas. Galima atrasti kone kiekvieno patiekalo sveikesnę alternatyvą, todėl visada vertėtų apie tai susimąstyti. Kiaušiniai yra reguliariai vartojami kone kiekvienoje virtuvėje, ir mitybos specialistai sutinka, kad šio maisto produkto tikrai nereikia atsisakyti. Nors riebaluose kepti kiaušiniai nėra pati geriausia idėja, tačiau kiaušinių paruošimo būdų yra gerokai daugiau: pamirškite vien tik kietai virtus kiaušinius – šių maisto produktų paruošimo būdų yra gerokai įdomesnių!

REKLAMA

Garuose virti kiaušiniai

REKLAMA

Jums reikės:

Porcelianinių indelių

REKLAMA

Kiaušinių

Puodo

REKLAMA

Vandens

Didesnio sieto.

REKLAMA

Užvirkite puode esantį vandenį, uždėkite sietą. Į porcelianinius indelius įmuškite po vieną kiaušinį, sudėkite indelius ant sieto. Uždenkite dangtį ir palaukite 6 minutes. Kiaušiniai jau paruošti!

Samtyje virti kiaušiniai vos per 1 minutę

REKLAMA

Užvirkite puode esantį vandenį, įmuškite kiaušinį į samtį, ir palaikykite virš vandens maždaug 1 minutę.

Kiaušinio trynys išorėje, o baltymas – viduje?

REKLAMA

Mums įprasta, kad nulupus kiaušinį pirmiausią randame baltymą, o tik vėliau – trynį. Vis dėlto, galite paruošti ir tokius kiaušinius, kurie tarsi prieštarauja gamtos dėsniams. Garantuojame: tai tikrai nustebins jūsų svečius!

REKLAMA

Kaip tą padaryti? Visą informaciją rasite šiame vaizdo įraše:

REKLAMA

Kiaušinių gėlytės

REKLAMA

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Išplakite kiaušinių baltymus, pilkite ant kepimo skardos, ir ant kiekvieno baltymų „debesėlio“ atsargiai padėkite kiaušinio trynį. Kepkite apie 5 minutes.

Kiaušinių vyniotinis

REKLAMA

Į plastikinį maišelį arba kepimo rankovę įmuškite 3 kiaušinius, įdėkite smulkintų žalumynų, įtarkuokite sūrio. Užriškite plastikinį maišelį ar kepimo rankovę, suplakite turinį, ir panardinkite į verdantį vandenį. Po kelių minučių ištraukite maišelį, atvėsinkite, ir nuimkite polietileno sluoksnį. Supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

REKLAMA

Neįprastas omleto kepimo metodas

Jums reikės:

REKLAMA

4 kiaušinių;

1 šaukštelio druskos;

REKLAMA

2 šaukštų sviesto;

2 šaukštų grietinės.

REKLAMA

Kaip gaminti?

Į indą įmuškite kiaušinius, įdėkite lydyto sviesto, grietinės ir druskos. Viską gerai išplakite. Įkaitinkite keptuvę. Jei keptuvės paviršius nėra lipnus, aliejaus netepkite. Paimkite sietelį, ir per jį perleiskite kiaušinių masę į keptuvę. Omletas bus purus kaip niekada!

REKLAMA

Spalvingi įdaryti kiaušiniai

Išvirkite kiaušinius, perpjaukite pusiau. Atskirkite kiaušinių trynius. Baltymus pamirkykite ciberžolių ir burokėlių sultyse – kiaušinių baltymai nusidažys ryškiomis spalvomis. Sutrinkite kiaušinių trynius, sumaišykite su garstyčiomis ir majonezu. Gauta mase įdarykite nudažytus kiaušinių baltymus.

REKLAMA

Dar daugiau triukų:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].