Naminis jogurtas- 3 būdai, kaip galite jį pagaminti be specialaus aparato

Pastaruoju metu daug dažniau valgome pieno produktus, jogurtas yra vienas iš jų. Seniai nepirkau jo, nes gaminu pati. Jis gaunasi skanesnis ir sveikesnis. Pasigaminti naminio jogurto man pasiūlė mamos kaimynė. Ji turi savo karvę, todėl pieno yra pakankamai. Ji nuolat lepina savo anūkus natūraliais desertais.

REKLAMA

jogurtas

Iš jos kartais perkame ir šviežią pieną. Dalį jo išgeriame iškart, o likusią dalį atidedu raugui. Neseniai įsigijau jogurto gaminimo aparatą. Bet prieš tai išbandžiau paprastus jogurto gaminimo būdus. Šiandien pasakysime net 3 būdus, kurie padės pagaminti skanų naminį jogurtą be specialaus aparato.

REKLAMA

Naminis jogurtas be gaminimo aparato

Jei naudojate naminį pieną, būtinai jį užvirkite. Tada atvėsinkite iki 38–42 laipsnių temperatūros.

REKLAMA

Jogurtui ruošti perku sausą raugą. Atkreipkite dėmesį, kad jo negalima dėti į karštą pieną. Patikrinkite temperatūrą pirštu, o dar geriau – termometru.

jogurtas

REKLAMA

Visus indus, kuriuos naudosite, iš anksto apdorokite verdančiu vandeniu. Sumaišykite raugą su trupučiu pieno ir tada sumaišykite su visu pienu. Paprastai vienas raugo pakelis skirtas 1-3 litrams pieno.

REKLAMA

Jogurtas lėto virimo puode

Šis metodas tinka daugiafunkcinio puodo savininkams. Jei jame yra „jogurto“ funkcija, tuomet ruošinį reikia supilti į specialius indelius ir nustatyti teisingą režimą.

jogurtas

REKLAMA

Specialius indelius galima pakeisti įprastais stikliniais indeliais. Supilkite vandenį į puodą (apie 2 litrus) ir sudėkite indelius su pienu.

REKLAMA

Pieną taip pat galite pilti tiesiai į puodą. Tada rankiniu būdu nustatykite 40 laipsnių temperatūrą, o laiką – 8 valandas.

Jogurtas orkaitėje

Norėdami paruošti jogurtą, galite naudoti įprastą orkaitę. Tiesa, tinka tik tokia, kurioje galite nustatyti 40 laipsnių temperatūrą. Kitas variantas yra daržovių džiovintuvas. Pieną supilkite į mažus stiklainius ir kaitinkite 8 valandas.

REKLAMA

jogurtas

Jogurtas po antklode

Tiems, kurie neturi visų aukščiau išvardytų dalykų, taip pat yra tinkamas metodas. Palikite pieną puode, uždenkite ir gerai apvyniokite šilta antklode ar rankšluosčiu. Leiskite pienui 8 valandas pastovėti kambario temperatūroje. Kad jogurtas būtų dar tirštesnis, padėkite jį 1 valandai į šaldytuvą.

REKLAMA

Jogurtas gali būti valgomas natūralus, arba iš jo galite gaminti įvairius desertus ir salotų padažus. Jis gali būti naudojamas gaminant pyragus. Produktas yra universalus ir labai naudingas. Patarimas: atidėkite kelis šaukštus jogurto, sudėkite jį į pieną ir turėsite kitą jogurto porciją.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].