Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver

Garsus britų virtuozas virėjas Jamie Oliver yra savo amato meistras ir įkvepia namų šeimininkes visame pasaulyje. Be to, Jamie patiekalai yra ne tik skanūs. Per 15 minučių talentingas kulinarijos specialistas gali sukurti tikrą šedevrą. Be abejo, Jamie Oliverio kulinariniai triukai padės pakartoti garsaus virėjo sėkmę.

REKLAMA

Net jei nesate susipažinę su Jamie Oliver kūryba, jo kulinariniai patarimai tikrai pravers. Svarbiausius triukus redakcija jums pateiks su dideliu malonumu. Išbandykite patys ir pasidalykite su draugais!

Jamie Oliverio patarimai ir triukai

triukai

REKLAMA

1. Jei patiekiate bulves, po jų išvirimo uždėkite smulkintus žalumynus.

2. Pagardinkite krabų mėsą greipfrutų sultimis, kad gautumėte puikų užkandį! Patiekite su makaronais arba ant sumuštinio.

REKLAMA

3. Prieš kepdami žuvį, įtrinkite mėsą augaliniu aliejumi, o indų nesutepkite.

REKLAMA

4. Kiaušinius išplakite su cukrumi virš garų.

triukai

REKLAMA

5. Sumaišykite susmulkintą rūgštynę ir pankolį, ir įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių. Žinoma, rezultatas yra universalus patiekalų padažas.

6. Pjaustydami česnaką, naudokite gudrybę: pirmiausia peiliu supjaustykite skiltelę, tada pasūdykite ir paspauskite.

REKLAMA

7. Norėdami iškepti sultingą kepsnį, apvoliokite mėsą miltuose, kad susidarytų aukso ruda pluta.

REKLAMA

8. Supjaustykite virtas bulves salotoms dar karštas.

triukai

REKLAMA

9. Įmaišykite šoninės, kad vištiena būtų tarsi rūkyta.

10. Ar ruošiate risotto? Įpilkite šiek tiek vermuto. Tai patiekalui suteiks malonų rūgštų skonį.

REKLAMA

11. Per sūrias alyvuoges išgelbės actas.

REKLAMA

12. Prieš padėdami žuvį ant grotelių, įtrinkite druska, kad žuvis neliptų.

13. Kad keptų svogūnų kvapas nesugadintų viso namų oro, įberkite šiek tiek druskos ir kepkite daržovę ant silpnos ugnies.

REKLAMA

triukai

14. Nepakeliamai aitrius čili pipirus galite šiek tiek sušvelninti, pašalindami sėklas ir nuplaudami vandeniu.

REKLAMA

15. Mėtas dėkite kepimo pradžioje. Tada jos atskleis visą savo aromatą.

16. Kepdami žuvį, ant jos uždėkite riekelę riebios rūkytos šoninės. Žinoma, tai padarys ją kvapnesnę.

REKLAMA

17. Kad citrusiniai vaisiai duotų kuo daugiau sulčių, pašildykite juos, ir naudodami spaudimą, paridenkite ant stalo.

REKLAMA

18. Virkite burokėlius nesūdytame vandenyje. Druskos įdėjimas ne tik pailgins virimo laiką, bet ir padarys daržovę kietą.

triukai

REKLAMA

19. Norėdami pašalinti riebalų perteklių iš vištienos, galite naudoti popierių. Tiesiog nusausinkite mėsą.

20. Greičiausias būdas virti baklažanus yra jų garinimas. Be to, jie taps minkšti ir skanūs.

REKLAMA

21. Abrikosai labai tinka prie riebios mėsos. Be to, vaisiai patiekalui suteikia neįprastų skonių.

REKLAMA

22. Apelsinas puikiai atskleidžia šokoladinio padažo skonį. Gamindami desertus, eksperimentuokite su šiais ingredientais.

23. Ananasai išgelbės patiekalą nuo per didelio riebalų kiekio. Dėkite juos drąsiai į mėsą: tai puikus derinys.

REKLAMA

24. Prieš sulaužydami makaronus, suvyniokite į rankšluostį. Tada mažos nuolaužos neišsibarstys po virtuvę.

25. Į pieną įpilkite citrinos žievelės, kad gautumėte neprilygstamą varškės padažą. Neabejotinai, tai galima pridėti ir prie salotų, ir prie mėsos.

REKLAMA

triukai

Tai garsaus virėjo paslaptys! Žinoma, šie triukai jums bus naudingi taip pat. Leiskite savo patiekalams įgauti naujų skonių!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].