Šiandien dauguma žmonių stengiasi laikytis sveiko gyvenimo būdo ir rūpinasi savimi bei savo mityba. Svarbu žinoti, kaip derinti produktus, nes kartais net sveikas maistas gali pakenkti jūsų organizmui.
Daugelis žmonių dėl nepakankamos informacijos kasdien daro tas pačias mitybos klaidas, taip apkraudami virškinimo sistemą ir pablogindami savo sveikatą.
Todėl mes nusprendėme jums papasakoti, kokių valgymo klaidų turite nebedaryti, kad visada jaustumėtės gerai ir apsaugotumėte savo kūną nuo nereikalingo krūvio.
SVEIKA MITYBA NAMUOSE
Tinkamai namuose paruoštas maistas, visų pirma, yra susijęs su tinkamų maisto produktų vartojimu bei daržovių, vaisių, šviežios mėsos ir raugintų pieno produktų derinimu. Tačiau paprastai dauguma žmonių laikosi tik vieno iš šių principų, o tai sumenkina visas jų pastangas laikytis sveikos gyvensenos.
Kiekvieną dieną naudojame skirtingus gaminius, kur derinami produktai, kuriuos jokiu būdu negalima vartoti kartu. Tokie maisto deriniai suteikia patiekalams gerą skonį, todėl mes visada juos gaminame būtent taip.
NETEISINGI MAISTO DERINIAI
Arbata + pienas
Tikriausiai niekam ne paslaptis, kad silkės ir pieno derinti negalima, tačiau mažai kas yra girdėjęs, kad arbatos ir pieno taip pat negalima vartoti kartu. Abu gėrimai yra labai naudingi organizmui, bet arbatoje yra daug antioksidantų, kurie mažina uždegimą ir didina organizmo gyvybingumą. Kita vertus, piene yra kalcio, kuris būtinas kaulams, nagams ir plaukams stiprinti.
Tačiau visa nauda išgaruoja akimirksniu, kai abu gėrimai sumaišomi tarpusavyje. Taip yra todėl, kad piene esantys baltymai suriša arbatoje esančius antioksidantus ir visiškai užkerta kelią jų įsisavinimui organizme.
Pomidorai + sūris
Šių produktų derinys apsunkina kasą ir kepenis. Be to, pomidoruose yra rūgščių, kurios, reaguodamos su sūrio kalciu, sudaro nuosėdas, todėl sąnariai tampa trapesni ir silpnesni.
Keptos bulvės + kiaušiniai
Kepant bulves susidaro daug krakmolo ir kancerogeninių medžiagų, todėl gali būti nesaugu naudoti kartu su vištų kiaušinių baltymais.
Sausainiai + pienas
Toks produktų derinys gali sukelti rėmenį.
Džemas + baltyminis maistas
Saldus maistas kartu su baltymais ir krakmolingais maisto produktais sukelia fermentaciją ir prisideda prie kitų maisto produktų puvimo skrandyje.
Vaisiai + bet koks kitas maistas
Vaisius reikėtų valgyti atskirai nuo kitų maisto produktų, nes skrandyje jie greitai virškinami. Jei vaisiai valgomi su kitais maisto produktais, ši jų savybė pasikeičia. Tokiu atveju jie ilgai lieka skrandyje, todėl vyksta fermentacijos procesas, galintis pažeisti virškinamojo trakto sieneles.
Košė + cukrus
Į košę pridėjus cukraus, labai padidėja gliukozės kiekis kraujyje. Tuo pat metu grūduose esantis krakmolas virsta paprastuoju cukrumi. Kitaip tariant, paskanindami košę cukrumi, viršijate leistiną cukraus paros normą vos per vieną valgymą.
Žuvis + kiaušiniai
Šių dviejų maisto produktų derinys gali sukelti daugybę skrandžio problemų. Dažniausios jų valgymo kartu pasekmės – pankreatitas, opos ir gastritas.
Šių mitybos įpročių reikėtų atsisakyti!
Atminkite, kad jūsų gyvenimo kokybė priklauso nuo maisto kokybės. Išbraukite šiuos maisto produktų derinius iš savo raciono, ir iš karto pasijusite geriau!
Būtinai pasidalykite šia informacija su savo draugais, kokie turėtų būti tinkami maisto produktų deriniai, kad jie taip pat galėtų pakoreguoti savo mitybą.