Kuo pakeisti įprastus maisto produktus, kad mityba taptų sveikesnė?

Sveikiau maitintis norėtų visi. Tačiau niekaip nepasiryžta iš esmės pakeisti savo gyvenimo. Nors iš tiesų kartais radikalių pokyčių nė nereikia. Užtenka pasirinkti tam tikras alternatyvas ir mityba jau taps sveikesnė. Sužinokite, kuo pakeisti įprastus maisto produktus, jei norite sveikiau maitintis.

REKLAMA

Bulves į žiedinius kopūstus

Žiedinių kopūstų tyrėje yra mažiau kalorijų nei bulvių košėje, tačiau skonis mažai kuo skiriasi. Iš pradžių rekomenduojama atsisakyti druskos ir sumaišyti tokį patį kiekį bulvių košės ir žiedinių kopūstų tyrės su šviežiomis žolelėmis.

REKLAMA

Miltus į juodąsias pupeles

Kai sausainiams gaminti pradėsite naudoti ne miltus, o juodąsias pupeles, valgysite maistą be glitimo ir su baltymais. Taip pat reikėtų pažymėti, kad pupelės yra labai skanios.

REKLAMA

Kopūstus į špinatus

Kodėl nepakeitus vienos rūšies žaliųjų daržovių kitomis? Špinatuose yra dvigubai daugiau baltymų, kalcio, geležies, niacino, vitaminų A, B, C ir kalio nei kitose lapinėse daržovėse. Juose taip pat yra daug mineralų, tokių kaip magnis ir fosforas. Taigi kodėl gi nepasirinkus maistingesnių špinatų, kurių skonis beveik nesiskiria nuo kopūstų?

REKLAMA

Kavą į cikorijų ir mačia arbatą

Beveik visi geria kavą, tačiau ne visi žino, kad kavos puodelyje yra 95 mg kofeino. Per didelis kofeino kiekis gali sukelti pykinimą, nerimą, smarkų širdies plakimą ir nemigą. Kita vertus, cikorijos yra gaivios kaip kava, tačiau jose nėra kofeino. Japoniška mačia arbata taip pat turi minkštesnį poveikį organizmui nei kava. Mačioje yra daug L-teanino ir amino rūgščių, kurios yra veiksmingos mažinant stresą.

REKLAMA

Bulvių traškučius į avinžirnius

Bulvių traškučius smagu kramtyti, tačiau jie nėra labai sveiki. Geriausias jų pakaitalas yra skurdinti avinžirniai. Juose esantys magnis ir skaidulos subalansuoja cukraus kiekį kraujyje ir palaiko nervų sistemą. Mineralų turtingi avinžirniai gali būti pagardinti bet kokiais prieskoniais ir skanaujami kaip bulvių traškučiai.

REKLAMA

Mėsą į tofu

Tofu, pagamintas iš sojos pieno, turi labai daug amino rūgščių ir baltymų. Todėl, jei norite sumažinti mėsos vartojimą, galima ją pakeisti tofu.

REKLAMA

Ledus į šaldytus bananus

Sunku įsivaizduoti karštas vasaros dienas be ledų. Tačiau jei suvalgysite daug kaloringų, daug cukraus turinčių ledų, pakenksite sveikatai. Vietoj jų galima pasigaminti natūralų desertą be jokio papildomo cukraus – tiesiog susmulkinkite šaldytus bananus maišytuvu.

REKLAMA

Majonezą į avokadą

Majonezas, kuriame yra daug sočiųjų riebalų, nėra naudingas žmonių sveikatai. O štai avokadai yra riebūs, bet nekenkia sveikatai ir juose gausu apie 20 rūšių vitaminų ir mineralų.

REKLAMA

Lavašus į kopūstų lapus

Tai nėra tobulas pakaitalas, tačiau apriboti angliavandenių kiekį ir mėgautis šviežių kopūstų skoniu tikriausiai nėra blogas pasirinkimas.

REKLAMA

Cukrų į obuolių tyrę

Obuolių tyrė yra puikus produktas, kuris pakeis cukrų be papildomų kalorijų. Viename puodelyje nesaldintos obuolių tyrės yra 100 kcal, o tame pačiame kiekyje cukraus – 770 kcal.

REKLAMA

Žuvį į linų sėmenis

Žuvies mėsoje gausu omega-3 riebalų rūgščių ir baltymų. Tiems, kurie yra alergiški jūros gėrybėms, linų sėmenys rekomenduojami kaip produktas, galintis aprūpinti visais vitaminais, kuriuos gauname iš žuvies mėsos.

Pamėginkite atlikti nors keletą pakeitimų ir pastebėsite skirtumą!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].