Traškūs kruasanai su šokolado įdaru ir kava, arba jogurtas su apelsinų sultimis – tai puikūs pusryčiai daugumai. Deja, kai kurie maisto produktai, esant alkaniems, gali būti netgi pavojingi. Todėl šiandien nusprendėme paaiškinti, kokius patiekalus galite valgyti tuščiu skrandžiu, o ką geriau palikti pietums.

REKLAMA

Netinkamas maistas

REKLAMA

Ko negalima valgyti tuščiu skrandžiu?

Ir nors daugelis iš mūsų nusprendžia dieną pradėti nuo kažko saldaus, šis įprotis nėra sveikas. Pavyzdžiui, rytais net yra pavojinga valgyti kepinius ir saldumynus. Mielės dirgina skrandžio gleivinę ir sukelia dujų gamybą. Savo ruožtu cukrus padidina insulino kiekį kraujyje, dėl to kasai atsiranda didelė apkrova.

REKLAMA

Taip pat ryte beveik nėra jokios naudos, kai valgote pieno produktus, nes skrandyje esanti druskos rūgštis sunaikina visas pieno bakterijas. Taip pat geriau atsisakyti vartoti žalias daržoves tuščiu skrandžiu. Juose esanti rūgštis sukelia rėmenį ir diskomfortą skrandyje.

REKLAMA

Šalti ir gazuoti gėrimai tuščiu skrandžiu gali pažeisti gleivinę ir pakenkti maisto virškinimo procesui. O citrusiniuose vaisiuose yra daug rūgščių, todėl geriausia juos palikti pietums. Ryte, valgant citrusinius vaisius, atsiranda gastritas ir opos.

REKLAMA

Ką galite valgyti tuščiu skrandžiu?

Geriausia ryte pusryčiams virti košę. Pavyzdžiui, avižiniai dribsniai apgaubia skrandį iš vidaus ir taip apsaugo jį nuo druskos rūgšties poveikio. Taip pat dėl ​​savo skaidulų kiekio šie grūdai mažina cholesterolio kiekį. O grikių košė stimuliuoja virškinimo sistemą. Tai puikus geležies ir naudingų vitaminų šaltinis!

REKLAMA

Tuščiu skrandžiu naudinga valgyti kiaušinių patiekalus, nes juose yra organizmui reikalingų baltymų ir mikroelementų. Pusryčių patiekalai su riešutais pagerins virškinimo sistemos veiklą ir normalizuos skrandžio sulčių rūgštingumą.

REKLAMA

Beje, mėlynės ir arbūzai tuščiam skrandžiui taip pat yra labai naudingi. Keli atlikti tyrimai parodė, kad reguliarus šių maisto produktų vartojimas gali pagerinti regėjimą ir atmintį. Tai, taip pat, normalizuoja medžiagų apykaitą.

Maisto produktai, kurie mažina cholesterolio kiekį ir taip saugo kraujagysles

REKLAMA

Tikimės, kad šiame straipsnyje radote naujos informacijos. Taigi, dabar linkime ne tik skanių, bet ir sveikų pusryčių!

greitą maistą

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].