Sriubos yra svarbi mūsų mitybos raciono dalis, nes jos tampa lengvu, skaniu ir maistingu patiekalu. Net ir neturinčiam apetito žmogui nesunku įsiūlyti suvalgyti lėkštę skanios bei kvapnios sriubos. Tačiau kartais darome klaidas, todėl patiekalai būna vidutiniškai skanūs ir nelabai sveiki.
DALYKAI, KURIUOS REIKIA ATSIMINTI
Per daug ilgas virimas
Kai kurių sriubų receptas apima daug valandų darbo – pirmiausia reikia išvirti sultinį, o tada gaminti pačią sriubą, tačiau kartais šie veiksmai nėra tokie būtini.
Kartais klaidingai manoma, kad patiekalo skonis bus vientisesnis, jei jis bus ilgai ruošiamas.
Tačiau, kita vertus, taikant šį ilgą gaminimo būdą, skonis gali būti silpnas ir ne toks ryškus.
Todėl stenkitės laikytis recepto ir nepervirti sriubų.
Visur naudojamas kepimas
Sunku įsivaizduoti, pavyzdžiui, virtus barščius, prieš tai neapkepus daržovių. Gaminant kitaip, tradicinė sriuba gali prarasti jai būdingą aromatą ir skonį.
Tačiau ne visas sriubas reikia taip pat gaminti.
Kai kurioms sriuboms bus naudingiau, jei naudosite tik virtas daržoves.
Todėl neskubėkite sriubai kepti morkų ir svogūnų.
Tinkama prieskonių kontrolė
Yra dvi sriubų gardinimo klaidų rūšys. Kai kurios namų šeimininkės vertina natūralų produktų skonį, todėl, išskyrus druską, nededa jokių papildomų komponentų.
Kitos, atvirkščiai, į sriubos puodą sudeda pusę savo turimų prieskonių atsargų.
Geriausia viską daryti saikingai: dėti tik tuos prieskonius, kurie padeda atsiskleisti recepte naudojamam maisto skoniui.