Sriubos yra svarbi mūsų mitybos raciono dalis, nes jos tampa lengvu, skaniu ir maistingu patiekalu. Net ir neturinčiam apetito žmogui nesunku įsiūlyti suvalgyti lėkštę skanios bei kvapnios sriubos. Tačiau kartais darome klaidas, todėl patiekalai būna vidutiniškai skanūs ir nelabai sveiki.

REKLAMA

DALYKAI, KURIUOS REIKIA ATSIMINTI

Per daug ilgas virimas

REKLAMA

Kai kurių sriubų receptas apima daug valandų darbo – pirmiausia reikia išvirti sultinį, o tada gaminti pačią sriubą, tačiau kartais šie veiksmai nėra tokie būtini.

REKLAMA

Kartais klaidingai manoma, kad patiekalo skonis bus vientisesnis, jei jis bus ilgai ruošiamas.

Tačiau, kita vertus, taikant šį ilgą gaminimo būdą, skonis gali būti silpnas ir ne toks ryškus.

REKLAMA

Todėl stenkitės laikytis recepto ir nepervirti sriubų.

Visur naudojamas kepimas

REKLAMA

Sunku įsivaizduoti, pavyzdžiui, virtus barščius, prieš tai neapkepus daržovių. Gaminant kitaip, tradicinė sriuba gali prarasti jai būdingą aromatą ir skonį.

Tačiau ne visas sriubas reikia taip pat gaminti.

REKLAMA

Kai kurioms sriuboms bus naudingiau, jei naudosite tik virtas daržoves.

Todėl neskubėkite sriubai kepti morkų ir svogūnų.

REKLAMA

Tinkama prieskonių kontrolė

Yra dvi sriubų gardinimo klaidų rūšys. Kai kurios namų šeimininkės vertina natūralų produktų skonį, todėl, išskyrus druską, nededa jokių papildomų komponentų.

REKLAMA

Kitos, atvirkščiai, į sriubos puodą sudeda pusę savo turimų prieskonių atsargų.

Geriausia viską daryti saikingai: dėti tik tuos prieskonius, kurie padeda atsiskleisti recepte naudojamam maisto skoniui.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].