Daugelis jaunų namų šeimininkių žvilgteli į šaldytuvą ir kaskart išvysta liūdną vaizdą: maistas pradeda gesti arba jau sugedo. Kad išvengtumėte šios bėdos ir anksti neišmestumėte vaisių ir daržovių, vadovaukitės mūsų paprastais patarimais!
MAISTO PRODUKTŲ LAIKYMAS ŠALDYTUVE
Saldžioji paprika
Patyrę virėjai žino, kad paprikas reikia laikyti ypatingu būdu – kiekvieną daržovę atskirai suvynioti į popierines servetėles.
Braškės
Braškių laikymas šaldytuve mažai kuo skiriasi nuo paprikų laikymo. Žinoma, nereikia kiekvienos uogos įvynioti į popierinį rankšluostį, tiesiog ant indo su braškėmis dugno padėkite keletą servetėlių.
Jei iš braškių ruošiatės gaminti gardų desertą, verta uogas sudėti į kiaušinių padėkliuką. Ši gudrybė padės išlaikyti puikią uogų išvaizdą gana ilgai!
Baklažanai
Ši daržovė labai jautri temperatūros ir šviesos pokyčiams. Todėl laikykite baklažanus šaldytuve vienoje eilėje ir uždengtus drobiniu maišeliu. Atminkite, kad baklažanai neišsilaiko švieži ilgiau nei mėnesį, nes jie greitai praranda drėgmę ir tampa suvytę.
Agurkai
Daržovių skyriuje agurkus be problemų galima laikyti 3-4 dienas. Jei norite pratęsti laikymo laiką iki 10 dienų, tiesiog įdėkite agurkus į plastikinį maišelį (maišelis turi būti neuždarytas) ir uždenkite jį drėgna drobės skepeta. Nepriklausomai nuo to, kaip laikote daržoves, kas 3 dienas turėtumėte jas apžiūrėti ir pašalinti praradusius šviežumą.
Pomidorai
Pomidorus reikėtų laikyti daržovių skyriuje. Padėję jų skynimo vietą aukštyn kojomis ir kiekvieną jų aukštų sluoksnį perdengę popieriumi, galite pailginti jų laikymo laiką iki 10 dienų.
Morkos
Paprastu vandeniu pratęskite morkų šviežumą iki 14 dienų! Į švarų indą pripilkite skysčio ir sudėkite nuplautas morkas. Tada galėsite jas naudoti pagal poreikį.
Ridikėliai
Ridikėlius galima laikyti šviežius iki 7 dienų. Pasiruoškite švarų stiklinį indą su plastikiniu dangteliu ir šiek tiek vandens. Pirmiausia į stiklainį įpilkite 2 šaukštus vandens, po to sudėkite daržoves ir uždarykite dangteliu.
Avokadai
Jei nusipirkote neprinokusį avokadą, įdėkite jį į popierinį maišelį ir palikite kelias dienas nokti kambario temperatūroje. Kai vaisius prinoks, drąsiai įdėkite jį į uždaromą maišelį ir padėkite į šaldytuvą.
Šparagai
Nusipirkę šviežių šparagų, paskubėkite juos sumerkti į stiklinę su vandeniu, o tada į šaldytuvą. Taip bent dvigubai prailginsite jų galiojimo laiką.
Brokoliai ir žiediniai kopūstai
Šios daržovės tiesiog dievina drėgmę! Kad jos ilgiau išsilaikytų, pamirkykite šviežius žiedynus vandenyje ir uždenkite juos drėgnu rankšluosčiu. Nepamirškite reguliariai pakeisti skysčio!
Salierai
Salierus laikykite šaldytuve, suvynioję į maistinę foliją.
O kokias maisto saugojimo gudrybes naudojate jūs? Būtinai pasidalinkite savo žiniomis komentaruose!