Lašinių odelė yra kieta. Žinoma, šią produkto dalį galima gerokai suminkštinti ją stipriai susmulkinus arba labai ilgai verdant. Populiarus būdas panaudoti tokius likučius – pagaminti vyniotinį. Tačiau tokio patiekalo gamyba yra pernelyg ilgas ir varginantis procesas. Dėl šios priežasties daugelis virėjų odelę tiesiog išmeta į šiukšlių dėžę. Tačiau gudrios namų šeimininkės elgiasi kiek kitaip! Jos renka lašinių likučius ir deda juos į šaldiklį, o paskui naudoja gamindamos gardžius patiekalus.
Šaltiena iš odelių
Kietos lašinių odelės pasižymi labai vertinga savybe – jose yra nemažai stingdančių medžiagų. Todėl kiaulių odelės yra puikus šaltienos ingredientas. Patiekalas bus gana tirštas, standus ir labai skanus.
Odelės balandėliams
Jei virėjas nori pagaminti labai skanius įdarytus balandėlius, patartina į indą, kuriame bus ruošiamas patiekalas, įdėti kiaulienos odelių. Lašinių odelės turi būti sudėtos pačioje puodo apačioje. Sudėjus odelių sluoksnį, į indą taip pat įdėkite balandėlius su mėsos įdaru. Jei pasinaudosite šiuo puikiu patarimu, patiekalas bus neįtikėtinai gardus!