Kartais išvirtos bulvės patamsėja, ant jų atsiranda pilkų, melsvų ar juodų dėmių. Šiandien jums atskleisime, kaip virti bulves, kad jos nepatamsėtų.

REKLAMA

Kodėl išvirus bulvės pajuoduoja?

Bulvėse esančiuose gumbuose yra prisikaupę chlorogeninės rūgšties, kuri verdant susijungia su geležies jonais. Kuo daugiau šių medžiagų bulvėje, tuo stipriau išvirus ji patamsės.

REKLAMA

Geležies ir chlorogeninės rūgšties kiekis bulvėse priklauso nuo veislės savybių ir auginimo sąlygų. Jei bulvės auginamos dirvose, kuriose trūksta kalio ir yra azoto perteklius, po virimo jos neišvengiamai patamsės.

Kaip to išvengti?

REKLAMA

Prieš verdant nulupę bulves, nedelsdami įdėkite jas į šaltą vandenį. Parūgštinkite įpildami citrinos rūgšties, įdėję citrinos griežinėlį arba įpylę acto (šaukštas litrui vandens).

Šiek tiek parūgštintame vandenyje taip pat galite virti bulves, bet nepersistenkite, kitaip skonis bus prastas.

REKLAMA

Bulves reikia virti dideliame kiekyje vandens, kad jis visiškai apsemtų gumbus, tai pašalins sąveiką su deguonimi.

Skanaus.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].