Verdant mėsą galima pagaminti tik vieną iš dviejų: arba minkštą jautienos gabalą, arba sultinį, kuriame jis buvo virtas. Tačiau yra gudrybė, kaip pagaminti skanų ir gardų patiekalą. Taip gautą sultinį galima bus naudoti, pavyzdžiui, sriubai ar troškiniams gaminti. Dar vienas geras šio būdo privalumas – kelis kartus trumpesnis gaminimo laikas. Net pigiausi ir kiečiausi jautienos gabalai paverčiami tikru delikatesu.
Metodo esmė
Mėsa sudedama į puodą ir užpilama vandeniu. Reikia įdėti banano žievelių, prieš tai jas kruopščiai nuplovus vandeniu.
Mėsa
Virimo metu susidarysiančias putas reikia pašalinti su kiaurasamčiu.
Po 20-30 minučių jautiena bus beveik paruošta patiekti ant stalo, tad po pusvalandžio bananų žieveles galima išimti iš puodo. Vietoj jų prie mėsos pridėkite mėgstamų daržovių ir dar šiek tiek pavirkite mėsą.
Nereikia nerimauti dėl galutinio rezultato: mėsa, kaip ir sultinys, neturės nieko bendra su bananais. Šis gaminimo būdas pasiskolintas iš Azijos virtuvės šefų, kur jautiena ir ėriena kepama ant bananų žievelių.