Nors dauguma mūsų nuolat ragauja gaminamą maistą, ir tai padeda išsiaiškinti, ar įdėtos druskos kiekis yra pakankamas, tačiau tikrinti žalios mėsos sūrumą tikrai nėra pati geriausia mintis…

REKLAMA

Vis dėlto, tą išsiaiškinti nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – tereikia pasinaudoti virtuvės šefų patarimu.

REKLAMA

Viskas yra labai paprasta. Jums tereikia atgnybti nedidelį maltos mėsos gabalėlį ir jį išvirti arba termiškai apdoroti mikrobangų krosnelėje. Štai ir viskas – tokią mėsą jau galite ragauti!

REKLAMA

Keptuvėje kepta mėsa dažniausiai neatrodo per sūri – net ir tada, jei įdėtos druskos kiekis yra ženkliai per didelis. Būtent todėl rekomenduojama mėsą virti arba kaitinti mikrobangų krosnelėje.

REKLAMA

Dvejojate, ar įdėsite optimalų druskos kiekį? Skaičiuojama, kad 1 kilogramui maltos mėsos turėtų tekti 1 arbatinis šaukštelis druskos.

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].