Kaip užšaldyti duoną, kad vėliau ji išsaugotų savo minkštumą ir šviežumą?

Ką tik iškeptos duonos skonis yra tiesiog tobulas. Su ja pusryčiai yra patys skaniausi. Tačiau išėmus iš orkaitės duona yra šviežia ir traški tik kurį laiką. Deja, ji nustoja tokia būti, kai tik užšąla. Dauguma žmonių tiki, kad užšaldžius duoną, ji niekada nebebus tokia gera, kaip buvo anksčiau. Tačiau viena moteris atskleidė, kad yra šios problemos sprendimas. Net užšaldyta duona gali išlikti šviežia ir traški.

REKLAMA

Vienas dalykas, kurį reikia padaryti prieš užšaldant duoną, tai supjaustyti ją gabalėliais. Tai reikia padaryti per 24 valandas išėmus duoną iš orkaitės arba nusipirkus parduotuvėje. Tada reikia pasiimti indą, kuris tilps į šaldiklį, kad ant jo būtų galima sudėti supjaustytas duonos riekeles. Galiausiai indas su duona dedamas į šaldiklį ir paliekamas ten, kol visos riekelės visiškai užšals.

REKLAMA

Duona išliks šviežia ir kokybiška

duoną

Tada duonos riekelės išimamos ir dedamos į plastikinius maišelius, kuriuos galima sandariai uždaryti. Svarbu, kad į duoną nepatektų oro. Tada maišeliai su duona vėl dedami į šaldiklį. Išsiimkite, kai norėsite valgyti.

REKLAMA

Patikėkite, kai valgysite duoną, būsite šokiruoti, kokia ji šviežia. Jums nebereikės jaudintis, ar duona bus gera, jei naudosite šį metodą! Mėgaukitės traškia, šviežia duona iki pat paskutinės riekelės. Pasidalinkite šiuo patarimu su kitais. Jie bus jums už tai dėkingi.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].